Prăjitură bicoloră cu căpșuni și mac

de Maria Udrea
0 comentarii 187 vizualizări
Prăjitură bicoloră cu căpșuni și mac

Dacă nu mai știți ce deserturi să preparați cu căpșuni, poate vă inspiră și această rețetă de prăjitură bicoloră cu căpșuni și mac. Este rețeta unui desert simplu și ușor de preparat, dar foarte delicat și atrăgător. Este compus dintr-un blat pufos în două culori  între care se ascund căpșuni aromate și semințe de mac.

Rețeta a fost preparată de nepoata mea Andra Constantinescu, căreia îi mulțumesc pentru că a împărtășit-o și cu noi. O regăsiți postată și pe site-ul Bucătăraș.ro, acolo unde și eu mi-am început activitatea culinară online.

Și tot de la Andra mai găsiți pe blog o rețetă de chec bicolor cu căpșuni și sana. Este una dintre cele mai apreciate rețete de deserturi cu fructe de pe blog. Checul este absolut delicios, ușor umed, dar și spectaculos.

Și tot din categoria deserturilor cu căpșuni vă mai recomand și rețeta de prăjitură combinată cu banane și căpșuni. Aceasta a fost declarată cea mai bună prăjitură din categoria prăjiturilor cu fructe, preparate de mine, bineînțeles.

Ce este special la rețeta de prăjitură bicoloră cu căpșuni și mac

Această prăjitură are un echilibru ideal între texturi și arome. Blatul este pufos și ușor umed datorită fructelor. Aroma de cacao contrastează plăcut cu vanilia, iar căpșunile adaugă o notă fructată, ușor acrișoară, care înviorează desertul. Dacă alegi să adaugi și crema, prăjitura devine mai rafinată, cu o notă de prospețime și onctuozitate care o face perfectă pentru servit la rece, în zilele călduroase.

Gustul este echilibrat: blatul alb oferă lejeritate, cel de cacao aduce o notă ușor intensă. Iar căpșunile proaspete adaugă prospețime și dulceață naturală. Această prăjitură este ideală pentru sezonul cald, mai ales când căpșunile sunt în plin sezon. Se servește cu plăcere atât la ocazii speciale, cât și ca un desert de duminică.

Rețetele culinare ale Andrei Constantinescu le puteți descoperi AICI.

Iar mai jos puteți urmări lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de prăjitură bicoloră cu căpșuni și mac.

Prăjitură bicoloră cu căpșuni și mac

Prăjitură bicoloră cu căpșuni și mac

Printează
Porții: 16 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru o tavă de 21/31 cm:
  • 500 g căpșuni + 50 g zahăr,
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 3 ouă
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri lapte
  • 270 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 10 g cacao
  • 10 g semințe de mac
  • 100 g fulgi de nucă de cocos.

MOD DE PREPARARE

Începem cu pregătirea căpșunilor pe care le clătim bine cu apă, le scurgem și le curățăm de frunze și codițe.  Apoi le tăiem în bucăți mai mici și le amestecăm cu 50 g zahăr. Le lăsăm deoparte.

Pentru prepararea blatului bicolor punem într-un bol untul moale, zahărul și esența de vanilie. Le amestecăm bine cu mixerul. Apoi încorporăm pe rând ouăle, după care adăugăm sarea, 9 linguri de lapte, faina si praful de copt și omogenizăm compoziția.

Împărțim aluatul în două părți egale.

Într-o parte adăugăm 50 g fulgi de nucă de cocos, macul si 200 g de căpșuni.

In cealaltă parte adăugăm 50 g fulgi de nucă de cocos, pudra de cacao, o lingură de lapte și 200 g căpșuni.

În tava unsa cu ulei și tapetată cu hârtie de copt formăm câte o grămăjoară din fiecare aluat, alternându-le. Deasupra presărăm restul de căpșuni. Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem delicioasa prăjitură bicoloră cu căpșuni și mac timp de 30-35 de minute, sau până când trece testul scobitorii.

După coacere o lăsăm să se răcească bine în tavă, apoi o decorăm cu zahăr și o putem porționa frumos.

Să vă fie de folos!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.