Desert cu pișcoturi și căpșuni la pahar

de Maria Udrea
7809 vizualizări
desert cu pișcoturi și căpșuni la pahar

După ce ne-am satisfăcut pofta cu gustul delicios și aromat al căpșunilor de grădină, am preparat, printre altele și un desert cu pișcoturi și căpșuni la pahar.

Ne plac deserturile la pahar, au un farmec aparte, sunt aspectuoase și apetisante. Poți să te joci cu ingredientele după pofta inimii și propria imaginație.

Inițial am vrut să pregătesc un tort cu pișcoturi și căpșuni. Am pregătit o cremă de căpșuni cu lapte condensat și mascarpone. Apoi am căutat în cămară și am găsit doar câteva pișcoturi, dar am descoperit și niște biscuiți cu glazură de ciocolată, uitați pe acolo. Așa că am combinat aceste trei ingrediente și a ieșit un desert tare gustos și de efect.

Tot din categoria deserturilor la pahar mai găsiți pe blog și o rețetă de desert cu vișine și pișcoturi. Puteți folosi la astfel de deserturi ce fructe doriți, proaspete sau din compot.

Rețetă de desert cu pișcoturi și căpșuni la pahar

Pentru rețeta de față am pregătit toate ingredientele la rece. Nu a fost nevoie să fierb crema, pentru că am avut laptele condensat deja procesat. Căpșunile le-am transformat în piure, le-am trecut prin sită și doar le-am amestecat cu laptele condensat, mascarponele și puțină gelatină.

Pișcoturile, opțional, se pot însiropa. Eu le-am lăsat neînsiropate pentru că am vrut să rămână puțin crocante. Oricum s-au hidratat de la cremă după ce desertul a stat la frigider. Puteți să le însiropați cu cafea, ca la tiramisu, sau cu un sirop cu aromă de vanilie.

Mai găsiți pe blog, tot din seria deserturilor la pahar, o rețetă de tiramisu la pahar cu prune în sos caramel.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

desert cu pișcoturi și căpșuni la pahar

Desert cu pișcoturi și căpșuni la pahar

După ce ne-am satisfăcut pofta cu gustul delicios și aromat al căpșunilor de grădină, am… Dulciuri diverse Desert cu pișcoturi și căpșuni la pahar European Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 10 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru cremă:
  • 500 gr căpșuni curățate
  • 200 gr lapte condensat
  • 250 gr mascarpone
  • 30 gr zahăr vanilinat
  • un praf de sare
  • 5 gr gelatină + 100 ml apă
  • În plus:
  • 8 pișcoturi Savoiardi
  • 1 pachet de biscuiți cu glazură de ciocolată

MOD DE PREPARARE

Pentru crema de căpșuni cu lapte condensat și mascarpone, transformăm căpșunile în piure cu ajutorul blenderului, apoi trecem piureul prin sită. îl amestecăm cu laptele condensat și cu gelatina hidratată, diluatăși ușor temperată. Dăm compoziția la rece până se încheagă, apoi o amestecăm cu mascarponele mixat, în prealabil, cu zahăr vanilinat.

Din nou dăm crema la rece pentru 30 de minute.

Biscuiții cu glazură de ciocolată îi tocăm mărunt, iar pișcoturile le rupem în bucăți mai mici.

Apoi asamblăm desertul, în straturi: biscuiți, cremă, căpșuni feliate, pișcoturi, iar biscuiși, cremă și tot așa, în funcție de capacitatea paharelor.

Dăm la rece deliciosul desert cu pișcoturi și căpșuni la pahar pentru 10-15 minute, înainte de a-l savura, să se așeze mai bine straturile și să se hidrateze pișcoturile și biscuiții.

Spor și poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

1 comentariu

Beatrix 9 iunie 2021 - 14:01

Excelent

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: