Înghețată din fructe de pădure

de Maria Udrea
3597 vizualizări
Înghețată din fructe de pădure porționată în cupă de sticlă și în caserolă

Pentru că înghețata este desertul meu preferat, în orice sezon, nu doar vara, am luat decizia să o prepar în casă, după propriile gusturi. De data aceasta am preparat o rețetă de înghețată din fructe de pădure.

Înghețata de casă se prepară simplu, mai ales dacă deții și un aparat de făcut înghețată. Eu am intrat în posesia unui astfel de aparat de curând și deja l-am pus la treabă.  Dar se poate face înghețată de casă și fără acest aparat, numai că trebuie amestecată compoziția de 3 – 4 ori cât este la congelator, pentru a nu se forma ace de gheață.

Am postat pe blog, anterior mai multe rețete de înghețată preparate fără aparat.

Una dintre acestea, pe care v-o recomand cu încredere este rețeta de înghețată de ciocolată cu sos de coacăze. Înghețata de ciocolată este una dintre preferatele familiei.

Dar ne plac și înghețatele cu fructe. Una dintre rețetele de pe blog preparată anterior și foarte apreciată a fost rețeta de trio de înghețată cu fructe proaspete și fructe confiate.

Când este preparată în casă este și mai gustoasă, dar și mai sănătoasă.

Ce conține rețeta de înghețată din fructe de pădure

Pentru rețeta de față am folosit fructe de pădure făcute dulceață. Tocmai ce am primit de la o prietenă un borcan cu dulceață proaspătă din fructe de pădure și m-am gândit că n-ar strica să prepar din el înghețată. Am mai adăugat frișcă lichidă neîndulcită, dar și mascarpone și a ieșit o înghețată delicioasă și foarte cremoasă.

Pozele cu înghețata îmi dau mereu de furcă pentru că nu apuc să fac 2-3 poze și înghețata își pierde fermitatea . Dar sper că se observă cât de cremoasă este.

Caserolă cu înghețata porționată cu un clește de înghețată

Înghețată din fructe de pădure porționată în cupă de sticlă și în caserolă, alături de un ghiveci cu flori

Înghețată din fructe de pădure porționată în cupă de sticlă și în caserolă

Chiar dacă putem prepara înghețata și fără aparat, vă spun că merită achiziționat unul. Înghețatele la aparat au o textură cremoasă, nu vor face niciodată ace de gheață, se prepară simplu și rapid. Cu aparatul meu în 40 de minute am avut înghețata gata de servit.

Compozițiile pentru înghețată sunt aceleași indiferent că folosim sau nu aparatul.

Dacă sunteți în căutare de rețete de înghețată, găsiți pe blog o mică colecție de rețete care se va mări cât de curând.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de înghețată din fructe de pădure.

Înghețată din fructe de pădure porționată în cupă de sticlă și în caserolă

Înghețată din fructe de pădure

Pentru că înghețata este desertul meu preferat, în orice sezon, nu doar vara, am luat… Înghețată Înghețată din fructe de pădure European Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 10 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 375 gr dulceață din fructe de pădure
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 150 gr mascarpone

 

MOD DE PREPARARE

Mai întâi pregătim frișca. Punem smântâna rece în bolul mixerului și o mixăm până când începe să capete fermitate. Adăugăm mascarponele și omogenizăm amestecul.

Punem dulceața în recipientul aparatului de înghețată, apoi amestecul de frișcă și mascarpone. Închidem capacul aparatului și setăm timpul, conform instrucțiunilor. Eu am setat 40 de minute, dar depinde de textura compoziției pe care o folosim.

După ce înghețata este gata, ne răsfățăm cu o porție din ea iar restul o punem într-o caserolă cu capac și o dăm la congelator.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai înghețatei din fructe de pădure

Când scoatem înghețata de la congelator o lăsăm 8-10 minute la temperatura camerei, apoi o putem porționa frumos.

Caserolă cu înghețată de fructe de pădure Caserolă cu înghețata porționată cu un clește de înghețată Înghețată din fructe de pădure porționată în cupă de sticlă și în caserolă, alături de un ghiveci cu flori Înghețată din fructe de pădure porționată în cupă de sticlă și în caserolă

Dacă nu folosim aparat de înghețată, mixăm bine toate ingredientele până când se omogenizează și adăugăm și puțină zeamă de lămâie. Aceasta are rolul de a împiedica formarea acelor de gheață.

Punem caserola cu înghețată la congelator, iar după 45 de minute amestecăm cu o furculiță în ea. Recurgem la acest procedeu pentru a ajuta compoziția să se înghețe uniform. Repetăm procedeul după alte 45 de minute de încă două ori.

Asta este diferența între prepararea înghețatei cu aparat special și modul manual.

Dar, în orice variantă o preparăm, tot delicioasă va fi.

În curând voi reveni cu o altă rețetă de înghețată.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.