Omletă cu dovlecei răzuiți și brânză

de Maria Udrea
0 comentarii
Omletă cu dovlecei răzuiți și brânză porționată în tigaie și pe o spatulă metalică

Pentru că rețetele cu dovlecei sunt la mare căutare vara, am adăugat în colecția rețetelor de pe blog și rețeta de omletă cu dovlecei răzuiți și brânză. Este o rețetă simplă, banală aș putea zice, dar tare îndrăgită de ai mei.

O prepar foarte des în sezonul dovleceilor de grădină, pe lângă alte rețete cu dovlecei mult adorate. Una dintre acestea este rețeta de clătite aperitiv cu dovlecel și brânză. Este o rețetă pe care o prepar și la tigaie și la panini maker, sau la aparatul de vafe.

Vedeți aici și rețeta de vafe cu dovlecei și brânză sărată!

Dar dintre toate rețetele cu dovlecei, cea mai apreciată rămâne tot rețeta de dovlecei pane cu usturoi. Aceasta este prima rețetă pe care o preparăm de cum apar dovleceii de grădină. Nu ne săturăm de ea niciodată. O preparăm și simplă și cu pesmet sau cu fulgi de porumb – Vedeți aici rețeta!

Cum se prepară rețeta de omletă cu dovlecei răzuiți și brânză

Rețeta de față este asemănătoare cu rețeta de omletă cu cartofi rași, una dintre cele mai apreciate rețete de omletă de pe blog. Dovleceii răzuiți se combină perfect cu brânza sărată, răzuită și aceasta. Iar dacă mai adăugăm și verdeață proaspătă, mărar, pătrunjel și busuioc, deliciul este maxim. Busuioc nu am avut de data aceasta, dar am adăugat pătrunjel verde și mărar verde.

Savurată cu legume proaspete și acestea de grădină, a fost chiar un deliciu la mic dejun. Dacă nu ați încercat încă rețeta, v-o recomand cu mare drag!

Porție de omletă cu dovlecei răzuiți și brânză

Iar dacă și voi îndrăgiți rețetele cu dovlecei, găsiți pe blog mai multe rețete din toate categoriile.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de omletă cu dovlecei răzuiți și brânză.

Omletă cu dovlecei răzuiți și brânză porționată în tigaie și pe o spatulă metalică

Omletă cu dovlecei răzuiți și brânză

Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.9/5
( 10 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 4 ouă de mărime medie
  • 1 dovlecel de grădină, răzuit
  • 250 gr brânză sărată
  • mărar și pătrunjel
  • sare și piper
  • 20 gr de unt

MOD DE PREPARARE

Mai întâi ne ocupăm de dovlecei pe care îl spălăm bine, îl ștergem și în secționăm pe jumătate, longitudinal. Tăiem fiecare jumătate de dovlecel în 3-4 fâșii pe care le curățăm de interiorul cu semințe și de coajă. Eu am avut un dovlecel mai matur și a necesitat curățare. Dar dovleceii cruzi se pot folosi întregi.

Dăm toate fâșiile de dovlecel pe răzătoarea mare și punem răzătura într-o sită. Presărăm și puțină sare pentru a urgenta deshidratarea.

Nu punem multă sare pentru că folosim brânză și sărată în compoziția omletei.

Cât timp dovlecelul răzuit se deshidratează în sită ne ocupăm de celelalte ingrediente. Spargem ouăle într-un bol și adăugăm puțin piper peste ele. Sare nu mai adăugăm pentru a nu exagera cu cantitatea de sare din omletă. Amestecăm bine ouăle ca pentru omleta clasică.

Spălăm verdeața, o tocăm mărunt și o adăugăm peste ouăle amestecate.  Scurgem foarte bine răzătura de dovlecei presând-o în mâini și o punem într-un bol. Adăugăm peste ea brânza răzuită și le amestecăm bine. Apoi adăugăm amestecul de ouă cu verdeață și omogenizăm ușor compoziția.

Colaj de poze cu pașii de preparare compoziție pentru omletă

Punem o tigaie la încins cu o parte din cantitatea de unt și adăugăm compoziția pentru omletă cu dovlecei răzuiți și brânză în ea.  Eu am folosit o tigaie dublă cu diametrul de 26 cm.

Lăsăm omleta să se rumenească bine pe prima parte, apoi o întoarcem, dar nu înainte de a unge din nou tigaia cu unt.

Colaj de poze cu pașii de preparare omletă cu dovlecei rași

La mine a fost foarte simplu să întorc omleta pentru că doar am întors tigaia dublă.

Dacă nu dețineți o astfel de tigaie, după ce omleta este rumenită pe prima parte și compoziția închegată în interior, luați o farfurie plată cu diametrul mai mare decât al tigăii. Puneți farfuria pe masă, ridicați tigaia de pe foc și o înclinați spre farfurie. Lăsați omleta să alunece din tigaie în farfurie, cu partea rumenită în jos.  Ștergeți tigaia cu un șervețel, ungeți-o din nou cu unt și așezați-o deasupra omletei. Folosiți mănuși de bucătărie și introduceți o mână sub farfurie, iar a doua mână o puneți ferm pe tigaie. Apoi răsuciți mâinile rapid și astfel omleta se răstoarnă în tigaie cu partea nerumenită în jos.

Rumenim omleta și pe a doua parte atât cât să nu mai fie compoziția suculentă în interior.

Este delicioasă servită atât caldă cât și rece, alături de legume proaspete sau de un pahar cu iaurt.

Omletă cu brânză și dovlecei în tigaieOmletă cu dovlecei răzuiți și brânză porționată Porții din omleta cu brânză și dovlecei

Spor și poftă bună!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.