Negresă pufoasă cu dovleac și cocos

de Maria Udrea
4050 vizualizări
Porții de Negresă pufoasă cu dovleac și cocos pe un platou de lemn, alături de două figurine ce imită dovleacul

Pentru că adorăm deserturile cu dovleac, am preparat în weekend o rețetă de negresă pufoasă cu dovleac și cocos. A ieșit tare gustoasă și a dispărut rapid de pe platou.

Blaturile de negrese sau de prăjituri Brownie sunt preferatele noastre. Le prepar foarte des și le combin cu diferite alte ingrediente și creme. Diferența dintre cele două prăjituri constă în texturi, dar și în adaosul de ciocolată la Brownie.

Prăjiturile Brownie au textura moale și mai lipicioasă. În compoziția acestora nu se adaugă agenți de creștere. Negresele, în schimb, ies pufoase și crescute datorită prafului de copt.

Bine, mai nou se adaugă ciocolată și la blaturile de negrese.

Una dintre rețetele de negresă mult adorată de pe blog este rețeta de negresă din albușuri cu ciocolată și krantz.  Este perfectă a fi preparată atunci când ne rămân albușuri nefolosite, de la alte preparate( maioneze, aluaturi, creme, etc.).

Iar o rețetă de prăjitură ușor asemănătoare cu cea de azi este rețeta de brownie cu dovleac plăcintar și brânză. Aceasta a avut mare succes când am preparat-o prima dată, încât am repetat-o de 2-3 ori la rând.

Cum se prepară rețeta de negresă pufoasă cu dovleac și cocos

Pentru rețeta de față am preparat un blat în care am adăugat și cacao, dar și puțină ciocolată. Iar ca agenți de creștere, am făcut o combinație de praf de copt cu bicarbonat de sodiu. Praful de copt are rolul lui de coacere și creștere a aluaturilor, iar bicarbonatul de a le frăgezi și a le oferi o textură ușor umedă.  Eu combin de multe ori acești doi agenți de creștere pentru că îmi place mult cum ies texturile aluaturilor. Dar, bicarbonatul este opțional. Puteți să puneți doar praful de copt.

Dovleacul l-am caramelizat cu zahăr și puțin ulei. Am adăugat și scorțișoară pentru că face echipă bună cu dovleacul. Nucă de cocos am adăugat atât în blatul de negresă cât și în compoziția de dovleac.

Prăjitură cu ciocolată, nucă de cocos și dovleac, alături de două figurine de dovleac după coacere Porții de Negresă pufoasă cu dovleac și cocos pe un platou de lemn, alături de două figurine ce imită dovleacul

Mai găsiți pe blog și o rețetă de prăjitură cu dovleac și nucă de cocos, dar fără cacao sau ciocolată.

Dar găsiți pe blog o întreagă colecție de prăjituri cu dovleac, de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de negresă pufoasă cu dovleac și cocos.

Porții de Negresă pufoasă cu dovleac și cocos pe un platou de lemn, alături de două figurine ce imită dovleacul

Negresă pufoasă cu dovleac și cocos

Printează
Porții: 24 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

 • Pentru aluat de negresă în tavă de 23/40 cm:
 • 6 ouă medii
 • 150 gr zahăr tos
 • 1 vârf de linguriță cu sare
 • 200 gr unt cu 82% grăsime
 • 100 gr de ciocolată amăruie cu 55% masă de cacao
 • 50 ml de lapte
 • 20 gr pudră de cacao
 • 150 gr făină albă
 • 100 gr nucă de cocos
 • 5 gr praf de copt
 • 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu( opțional)
 • 8 ml esență de rom
 • Pentru compoziția de dovleac:
 • 1 kg dovleac plăcintar, răzuit
 • 200 gr zahăr
 • 50 gr unt cu 82% grăsime
 • 1/2 linguriță de scorțișoară
 • 50 gr griș
 • 100 gr nucă de cocos
 • zahăr pudră pentru decor

MOD DE PREPARARE

Mai întâi pregătim dovleacul, pe care îl curățăm de coajă și de semințe și îl dăm pe răzătoarea mare. Apoi îl caramelizăm cu zahărul și untul într-o cratiță așezată la foc mic. Amestecăm constant până când răzătura de dovleac este bine pătrunsă.  După stingerea focului, în funcție de siropul lăsat de dovleac și zahăr adăugăm și griș. Lăsăm compoziția de dovleac la răcit, apoi o amestecăm cu scorțișoara și nuca de cocos.

Pentru blatul de negresă punem ciocolata ruptă împreună cu untul tăiat în bucăți, pudra de cacao și laptele într-o crăticioară, pe foc. Amestecăm până la topirea ingredientelor solide, apoi stingem focul și lăsăm compoziția la temperat.

Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până când devin spumoase. Apoi adăugăm zahărul, treptat și continuăm amestecarea până când bezeaua devine fermă.

În compoziția de ciocolată temperată adăugăm gălbenușurile și esența de rom.  Apoi amestecăm cele două compoziții, omogenizăm și îndepărtăm mixerul. Folosim în continuare o spatulă. Adăugăm în compoziție, treptat, făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul și amestecăm ușor cu mișcări circulare, de jos în sus. Apoi adăugăm nuca de cocos.

Așezăm hârtie de copt în tavă și întindem compoziția pentru blatul de negresă în ea. Punem compoziția de dovleac cu nucă de cocos într-un săculeț de decorare prăjituri. Trasăm din aceasta peste compoziția de negresă fâșii orizontale și verticale, la distanțe de 1-1,5 cm.

Colaj de poze cu pașii de montare a prăjiturii cu ciocolată, nucă de cocos și dovleac plăcintar Punem tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade  și coacem delicioasa negresă pufoasă cu dovleac și nucă de cocos pentru 35-40 de minute.

Prăjitură cu ciocolată, nucă de cocos și dovleac în tavă, după coacere Prăjitură cu ciocolată, nucă de cocos și dovleac, alături de două figurine de dovleac după coacere

O lăsăm să se răcească bine înainte de a o porționa pentru a nu curge compoziția de dovleac. O decorăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Porții de Negresă pufoasă cu dovleac și cocos pe un platou de lemn, alături de două figurine ce imită dovleacul Porții de Negresă pufoasă cu dovleac și cocos pe un platou de lemn, alături de două figurine ce imită dovleacul Porții de Negresă pufoasă cu dovleac și cocos pe un platou de lemn, alături de două figurine ce imită dovleacul Porții de Negresă pufoasă cu dovleac și cocos pe un platou de lemn, alături de două figurine ce imită dovleacul

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.