Pentru că de sărbători ne rămân albușuri nefolosite, de data aceasta am preparat o delicioasă negresă din albușuri cu ciocolată și krantz.
A ieșit un deliciu garantat, cu blat ușor umed cu multă nucă, creme de ciocolată albă și neagră și krantz.
Mai găsiți pe blog și o rețetă de negresă din albușuri cu ciocolată și nuci.
Și tot din categoria prăjiturilor cu albușuri rămase, vă mai recomand de pe blog și rețeta de prăjitura din albușuri cu mac și nucă de cocos.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de negresă din albușuri cu ciocolată și krantz.
Ingrediente
- Pentru blat de negresă din albușuri:
- 8 albușuri de ou
- 150 g zahăr
- 200 g ciocolată amăruie
- 150 g unt
- 150 ml lapte
- 100 g nucă măcinată fin
- 50 g nucă măcinată grosier
- 120 g făină
- 1 vârf cuțit sare
- 1 linguriță esență de migdale
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Cremă de ciocolată neagră:
- 200 g ciocolată neagră
- 200 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 1 linguriță esență de rom
- Cremă de ciocolată albă:
- 300 g ciocolată albă
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 linguriță esență de lămâie
- Pentru krantz:
- 50 g zahăr
- 50 g miez de nucă
Porții: 24
Timp de preparare: 60 minute
Dimensiuni tavă: 23/36 cm
Mod de preparare pentru negresă din albușuri cu ciocolată și krantz
Preparare blat
Preparare creme de ciocolată și krantz
Asamblare negresă din albușuri cu ciocolată și krantz