Prăjitură cu dovleac și nucă de cocos

de Maria Udrea
0 comentarii
Prăjitură cu dovleac și nucă de cocos.

Ne plac deserturile cu dovleac  plăcintar: plăcinte, clătite, sau diverse checuri, iar această prăjitură cu dovleac și nucă de cocos, a cucerit mai ales prin textura deosebită.

Ies aromate și frumos colorate, iar dacă mai folosim și alte ingrediente, cum ar fi nuca sau nuca de cocos, deliciul este maxim.

Am avut un dovleac destul de măricel așa că am preparat cu jumătate din el o rețetă de plăcintă cu dovleac, iar cu cealalta jumătate, această prăjitură.

Pot să vă spun că a dispărut rapid din tavă, doar ce am salvat câteva porții pentru poze.

Prăjitură cu dovleac și nucă de cocos.

Prăjitură cu dovleac și nucă de cocos

Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

Ingrediente

  • 5 ouă medii
  • 5 linguri zahăr(100 g)
  • 500 g dovleac plăcintar, ras
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 1/2  linguriță scorțișoară
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 125 ml ulei
  • 125 g făină
  • 50 g pesmet
  • 50 g nucă de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare

Porții: 24

Timp de preparare: 60 minute

Dimensiuni tava de copt: 23/36 cm

Mod de preparare pentru prăjitură cu dovleac și nucă de cocos

Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor.
Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele.
Mixăm albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.
Amestecăm gălbenușurile cu praful de sare, apoi le adăugăm peste bezea și omogenizăm compoziția.
Adăugăm, apoi, pe rând: uleiul, dovleacul răcit, nuca de cocos, făina cernută împreună cu praful de copt și la final, pesmetul.
Urmărim să obținem o compoziție mai groasă decât la un chec obișnuit.
Îmi place să combin la prăjituri făina cu pesmet, îmi lasă mie impresia că texturile prăjiturilor sunt mai aerate.
De data aceasta și nuca de cocos a avut un rol important în a rezulta o textură mai aerată.
Omogenizăm bine compoziția, amestecând-o ușor cu un tel(nu mai folosim mixerul, pentru a nu se lăsa compoziția), apoi o întindem în tava tapetată cu hârtie de copt, o nivelăm cu o spatulă de tort și o coacem la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
Va rezulta un blat ușor umed și frumos colorat de la dovleac.
Lăsăm prăjitura cu dovleac și nucă de cocos să se răcească, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr.
O servim cu mare pofta, alături de un iaurt bun, lapte, ceai sau cafea, după pofta fiecăruia.
Să vă fie de folos!

Găsiți pe blog mai multe rețete de deserturi cu dovleac.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.