Ne plac deserturile cu dovleac plăcintar: plăcinte, clătite, sau diverse checuri, iar această prăjitură cu dovleac și nucă de cocos, a cucerit mai ales prin textura deosebită.
Ies aromate și frumos colorate, iar dacă mai folosim și alte ingrediente, cum ar fi nuca sau nuca de cocos, deliciul este maxim.
Am avut un dovleac destul de măricel așa că am preparat cu jumătate din el o rețetă de plăcintă cu dovleac, iar cu cealalta jumătate, această prăjitură.
Pot să vă spun că a dispărut rapid din tavă, doar ce am salvat câteva porții pentru poze.
Ingrediente
- 5 ouă medii
- 5 linguri zahăr(100 g)
- 500 g dovleac plăcintar, ras
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 125 ml ulei
- 125 g făină
- 50 g pesmet
- 50 g nucă de cocos
- 1 plic praf de copt
- un praf sare
Porții: 24
Timp de preparare: 60 minute
Dimensiuni tava de copt: 23/36 cm
Mod de preparare pentru prăjitură cu dovleac și nucă de cocos
Găsiți pe blog mai multe rețete de deserturi cu dovleac.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.