Tort inimioară cu ciocolată și căpșuni

de Maria Udrea
2458 vizualizări
Tort inimioară cu ciocolată și căpșuni

Printre rețetele de deserturi cu căpșuni, vă invit să încercați și o rețetă minunată de tort inimioară cu ciocolată și căpșuni. Nu este greu de preparat, dar, ca oricare altă rețetă de tort, necesită mai mult timp și puțină imaginație.

Căpșunile sunt cele mai des folosite fructe la deserturi pentru că au formă și culoare deosebite. Sunt ideale de adăugat și în compoziția blaturilor și în creme, dar și pentru decor.

Foarte mult ne plac și cremele de căpșuni. Ne plac atât pentru gust ușor acrișor cât și pentru culoarea pe care acestea o oferă. Vedeți aici și o rețetă de cremă de căpșuni cu lapte condensat. Este perfectă pentru umplerea torturilor, a prăjiturilor, pentru deserturi la pahar, dar și pentru preparat din ea înghețată.

Vedeți aici și o rețetă de înghețată de căpșuni servită cu jeleu de căpșuni pe care o preparăm foarte des vara. Este foarte bună, nu foarte dulce, iar servită cu jeleu de căpșuni în care am adăugat și puțină mentă, a fost de senzație.

Cum preparăm rețeta de tort inimioară cu ciocolată și căpșuni

Rețeta tortului de față face parte din colecția de rețete primite de la prietenii blogului. Este preparată de Andra Constantinescu și postată anterior pe bucătăraș.ro. Îi mulțumim frumos că o împărtășește și cu fanii blogului meu!

Pentru prepararea tortului avem nevoie de o tavă de copt în formă de inimioară cu dimensiunile aproximative de 21/21 cm. Blatul de tort se prepară în cel mai clasic mod, iar crema se prepară din ciocolată albă și frișcă. Căpșunile adăugate înnobilează atât gustul tortului, cât și aspectul.

Tort inimioară cu ciocolată și căpșuni

Din aceeași categorie de rețete cu căpșuni vă mai recomand de pe blog și rețeta de tort cu cremă de ciocolată și căpșuni. Este un tort cu trei creme: cremă de ciocolată neagră, cremă de ciocolată albă și cremă de căpșuni.

Iar din categoria rețetelor de torturi fără coacere, vă recomand rețeta de tort cu pișcoturi și căpșuni.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete de deserturi cu căpșuni de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort inimioară cu ciocolată și căpșuni.

Tort inimioară cu ciocolată și căpșuni

Tort inimioară cu ciocolată și căpșuni

Printre rețetele de deserturi cu căpșuni, vă invit să încercați și o rețetă minunată de… Torturi Tort inimioară cu ciocolată și căpșuni European Printează
Porții: 10 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 18 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat în formă de inimioară de 21/21 cm:
  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahăr
  • 10 gr zahăr vanilinat
  • 40 ml ulei
  • 175 gr făină
  • Pentru sirop:
  • 100 gr zahăr
  • 300 ml apă
  • Pentru cremă:
  • 200 gr ciocolată albă
  • 500 ml frișcă lichidă îndulcită (rece)
  • 4 ml esență de vanilie
  • 4 căpșuni mari
  • Pentru decor:
  • 80 gr ciocolată cu lapte + 1 lingură lapte
  • chipsuri de ciocolată
  • 3 trandafiri din napolitană
  • 16 căpșuni mari

MOD DE PREPARARE

Mai întâi pornim cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi separăm albușurile de gălbenușuri. Lăsăm albușurile o perioadă de timp la temperatura camerei pentru reușita sigură a bezelei.

Preparăm blatul pentru tort inimioară cu ciocolată și căpșuni

Albușurile le batem spumă cu un praf de sare. Apoi, adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilinat și le batem energic cu mixerul până când obținem o bezea foarte fermă. Adăugăm uleiul și gălbenușurile și omogenizăm compoziția cu o spatulă.

La final încorporăm făina lingură cu lingură, tot cu ajutorul unei spatule din silicon, amestecând ușor, de sus în jos pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție. O compoziție aerată pentru blat de tort, pandișpan sau chec nu mai necesită praf de copt.

Așezăm o hârtie de copt într-o tavă detașabilă pentru tort în formă de inimioară cu dimensiunile aproximative de 21/21 cm. Ungem hârtia cu ulei și întindem aluatul în tavă. Coacem blatul pentru tort la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute.

Colaj de poze cu pașii de preparare a blatului de tort în formă de inimioară

Preparăm siropul

Pentru a prepara siropul, caramelizăm zahărul într-un ibric sau crăticioară. Adăugăm apă și fierbem siropul până când se topește zahărul. Lăsăm siropul să se răcească.

Preparăm crema de ciocolată albă

Punem jumătate din frișca lichidă la încălzit și topim ciocolata ruptă în ea. Amestecăm bine pentru omogenizare, adăugăm și esența și lăsăm compoziția la răcit

După răcire,  mixăm restul de frișcă până când începe să capete fermitate, adăugăm compoziția de ciocolată albă și mixăm în continuare până când capătă cremozitate.

Colaj de poze cu pașii de preparare sirop și cremă de ciocolată albă pentru tort

Montăm deliciosul tort inimioară cu ciocolată și căpșuni

Pentru a monta minunatul tort inimioară cu căpșuni și ciocolată albă, secționăm blatul de tort în trei părți.

Așezăm prima parte pe un platou și punem inelul detașabil de la forma de copt în jurul acesteia. Însiropăm secțiunea de blat cu 1/3 din sirop. Întindem peste aceasta 1/3 din cremă și presărăm două căpșuni tăiate cubulețe.

Așezăm deasupra următoarea parte de blat, o însiropăm și întindem a doua parte de cremă peste ea. Presărăm și căpșunile tăiate cubulețe și adăugăm a treia parte de blat. O însiropăm și pe aceasta și întindem peste ea jumătate din a treia parte de cremă. Cu restul de cremă decorăm marginile tortului.

Punem tortul la rece pentru aproximativ 2 ore. Apoi îndepărtăm inelul detașabil și decorăm tortul cu restul de cremă pe margini.

Creăm și câte o floricică din crema de jur-împrejurul lui și punem câte un chips de ciocolată în vârful fiecăreia.

Preparăm glazura și decorăm tortul

Pentru glazură topim ciocolata cu lapte într-un bol, la bain marie sau la microunde. Adăugăm și o lingură cu lapte și omogenizăm. Lăsăm glazura de ciocolată să se tempereze pentru câteva minute apoi o turnăm pe marginile tortului lăsând-o să curgă ușor și pe laterale.

Colaj de poze cu pașii de montare a tortului

Decorăm tortul cu 3 trandafiri din napolitană în mijlocul tortului, iar pe margini, de jur împrejur peste ciocolată, așezăm căpșunile spălate și bine scurse.

Tort inimioară cu ciocolată și căpșuni Tort inimioară cu ciocolată și căpșuni

Mai lăsăm tortul la rece pentru maxim o oră, apoi îl putem porționa.

Porție de tort inimioară cu ciocolată și căpșuni

Spor și poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.