Tort cu capsuni, simplu si fara coacere

de Maria Udrea
14 comentarii
Tort cu pișcoturi și capsuni

Acest tort cu capsuni face parte din categoria retetelor de deserturi simple, rapide si fara coacere. A fost preparat in sezonul capsunilor de gradina, gustoase si aromate si s-a cerut imediat repetat.

Dar poate fi preparat si cu capsuni congelate, dar si cu alte fructe. Insa capsunile ofera un aspect spectaculos desertulilor pentru ca au o frumusete aparte.

Mai gasiti pe blog si o reteta de cheesecake cu biscuiti digestivi si capsuni, tot din categoria deserturilor fara coacere.

Iar daca sunteti in cautarea mai multor retete cu capsuni, gasiti pe blog mai multe in sectiunea ”Dulciuri”.

Ingrediente

  • 500 gr capsuni
  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 500 ml frisca lichida
  • 4oua
  • 8 linguri zahar
  • sare
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa

Mod de preparare pentru reteta de tort cu capsuni

Mai intai ne ocupam de pregatirea capsunilor. Le spalam bine si le scoatem coditele, dar nu la toate, pastram cateva si pentru ornat.
Le lasam cateva minute la scurs dupa care le punem intr-un vas si presaram 4 linguri de zahar peste ele, apoi le dam la frigider pana pregatim restul compozitiilor.

Preparam crema

Frecam 4 galbenusuri cu 4 linguri de zahar si putina sare, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam si apoi punem peste restul de lapte caldut.
Fierbem crema la foc incet mestecand continuu pana se ingroasa, apoi ridicam de pe foc si dam la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta.
Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si le incorporam in crema racita
Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului, apoi, jumatate o amestecam cu crema si jumatate o oprim pentru ornat.
Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa, apoi o punem la foc mic si amestecam continuu pana se dilueaza si o turnam fierbinte peste crema amestecand bine cu mixerul sa se omogenizeze.

Asamblare tort cu capsuni

Scurgem capsunile de lichidul lasat si le amestecam usor, cu o paleta de lemn, in crema.

Tort cu capsuni, simplu si fara coacere - colaj de poze cu ingredientele
Scufundam piscoturile prin siropul rezultat de la capsuni, tapetam o tava de cozonac cu folie si icepem sa asamblam, un rand de piscoturi, un rand de crema pana la epuizarea acestora.
Mie mi-au intrat in tava trei randuri de piscoturi si doua de crema.
Tort cu capsuni, simplu si fara coacere - colaj de poze cu pașii de asamblare
Dam deliciosul tort cu capsuni la frigider pana se intareste gelatina, apoi il rasturnam pe platou. Indepartam folia si il ornam cu frisca si capsunile oprite.
Tort cu capsuni, simplu si fara coacere, colaj de poze cu tortul intreg si portionat

Sper sa va placa reteta mea de tort cu capsuni si sa va fie de folos!

Si va mai recomand de pe blogul Retetefeldefel.ro o reteta de tort cu mousse de capsuni si ciocolata, perfecta pentru o sarbatoare, sau un weekend cand se reuneste familia.

Rețete înrudite

14 comentarii

Lubita Iancu 1 November 2013 - 13:59

Ce frumos este si ce bunatate trebuie sa fie!!

Răspuns
Maria Udrea 1 November 2013 - 14:07

Multumesc, Lubita! bun si racoros a fost!

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 1 November 2013 - 16:18

Minunat,minunat!Si gustooooos!

Răspuns
Laura M 1 November 2013 - 16:29

Arata superb!

Răspuns
Maria Udrea 1 November 2013 - 16:31

Multumesc, Diamar! Pup.

Răspuns
Maria Udrea 1 November 2013 - 16:32

Multumesc, Laura!

Răspuns
Iuliana M. 2 November 2013 - 7:47

Am vazut de ieri tortul tau si…ghici ce? Azi n-am mai rezistat si am scos capsuni la dezghetat :))

Răspuns
Maria Udrea 2 November 2013 - 7:56

Ma bucur ca ti-a atras atentia tortul meu, Iuliana! 🙂

Răspuns
Anonim 24 April 2014 - 10:40

super frumos de vis

Răspuns
Maria Udrea 24 April 2014 - 12:44

Multumesc! 🙂

Răspuns
lucia halasu 27 April 2014 - 15:32

delicios si f f frumos

Răspuns
Maria Udrea 27 April 2014 - 16:28

Multumesc, Lucia! este si foarte usor de preparat!

Răspuns
Emanuela 29 May 2021 - 18:18

Astăzi am încercat rețetă și după gustul meu mi se pare ca îi mai lipsește cremei zahăr și căpșuni. Am respectat toti pașii rețetei dar mi se pare totul cremos și neîndulcit suficient

Răspuns
Logo retete merisor
Maria Udrea 30 May 2021 - 9:21

Draga mea, depinde de gustul fiecăruia. Noi evităm deserturile foarte dulci. Pentru noi gustul a fost optim, iar căpșunile din belșug.

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.