Cred că tuturor ne plăceau aceste batoane cu miere presărate cu mac și susan, pe care le găseam pe vremuri la chioșcurile de pâine, proaspete.
Acum, din păcate, rar le mai găsim proaspete, ci ambalate, cu un termen de garanție extins…la fel și pâinea.
Dar îi mulțumesc Adinei Ciocălău, pentru că am descoperit la ea, pe blogul Carte de rețete, această minunată rețetă de batoane și am readus în casă, gustul copilăriei băieților mei!
Se fac atât de ușor și ies tare bune și extrem de pufoase, doar că există o problemă!! 🙂
Nu te poți abține și mănânci cât cuprinde :))))
Am respectat întocmai rețeta Adinei pentru aluat, doar siropul l-am preparat cu miere.

Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 g făină
- 7 g drojdie uscată(1 plic)
- 50 g zahăr
- 80 ml ulei
- 250 ml lapte cald
- un praf sare
- Pentru uns:
- 100 ml apă
- 1 lingură făină
- susan
- mac
- Pentru sirop:
- 150 ml apă
- 2 linguri miere
Porții: 8
Timp de pregătire: 90 minute
Timp de coacere: 20 minute
Mod de preparare pentru batoane cu miere presărate cu mac și susan
Asamblare și coacere batoane cu miere presărate cu mac și susan.
Dacă vă place pâinea preparată în casă, găsiți pe blog o colecție de rețete de unde vă puteți inspira. Le descoperiți în secțiunea ”Pâine și aluaturi de casă”.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.