Când eram la liceu și locuiam la cămin, cea mai bună mâncare de la cantină mi se părea piureul de cartofi cu pârjoale moldovenești.
Odată am luat și eu parte la prepararea pârjoalelor, fiind de serviciu la cantină în acea zi.
Rețeta de față este exact cum mi-am amintit că o preparau bucătăresele de la acea vreme.
Eu le-am servit de data aceasta cu orez asezonat cu multe legume, și un sos aromat de roșii. Iar pentru cele care au rămas pentru a doua zi, am preparat un piure de cartofi cremos și delicios, sosul rămânând același.
Chiftelele, indiferent de modul de preparare, sunt preferate de întreaga familie, de la mic la mare. Cele mai gustoase, sunt cele prăjite în ulei, pentru că sunt crocante la exterior și moi și suculente la interior. Însă, cele mai sănătoase sunt preparate la cuptor. Vedeți aici și rețeta de chiftele preparate la cuptor. Aceasta este rețeta de bază, mai ales pentru atunci când le prepar în diferite sosuri.
Iar aici, găsiți și rețeta clasică de chiftele prăjite.
Dar găsiți foarte multe rețete de chiftele pe blog și simple, și cu sosuri, și cu carne, dar și de post.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Mai jos aveți lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de pârjoale moldovenești.
Ingrediente
- 1,5 kg carne tocată(porc + vită)
- 3 cartofi micuți
- 1 morcov
- 2 cepe
- 1 căpățână usturoi
- 250 g franzelă albă, mai veche
- 200 ml lapte
- 3 ouă
- sare
- piper
- cimbru
- 1 legătură pătrunjel verde
- 200 g pesmet
- 50 g făină
- 150 g unt
- 150 ml ulei
Mod de preparare pentru rețeta de pârjoale moldovenești