Coaste de porc dulci-picante

de Maria Udrea
0 comentarii
Coaste de porc dulci-picante într-o tavă de porțelan albastră, așezată într-un coș de nuiele, împletit

Una dintre cele mai apreciate rețete de friptură din carne de porc în casa noastră este rețeta de coaste de porc dulci-picante. Preparate astfel ies foarte gustoase și fragede și ne plac servite fierbinți, cu muștar.

Orice s-ar scrie, orice s-ar spune, carnea de porc, tot cea mai bună „legumă” rămâne. Noi consumăm carne de porc, în special iarna, când de fapt este sezonul ei.

Vara preferăm carnea de pasăre, iar dacă pasărea este de curte cu atât mai bine.

Carnea de porc ne place atât sub formă de friptură, cât și tocată, sub formă de chiftele, pârjoale sau diferite rulade.

Vedeți aici și o rețetă de pârjoale moldovenești. Sunt absolut delicioase, mai ales servite cu un piure de cartofi cremos. Sunt preparate așa cum am învățat eu la cantina liceului în adolescență.

Iar dintre rețetele de friptură de porc foarte apreciate, vă recomand de pe blog rețeta de mușchiuleț de porc împletit cu bacon. de câte ori prepar mușchiulețul sub această formă dispare primul de pe platoul cu friptură.

Dar găsiți pe blog o colecție întreagă de rețete cu carne de porc și alte tipuri de carne.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de coaste de porc dulci-picante.

Coaste de porc dulci-picante într-o tavă de porțelan albastră, așezată într-un coș de nuiele, împletit

Coaste de porc dulci-picante într-o tavă de porțelan albastră, așezată într-un coș de nuiele, împletit

Coaste de porc dulci picante

Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

Ingrediente

  • 1 kg coaste de porc
  • sare
  • piper
  • cimbrișor
  • boia de ardei dulce și iute
  • puțin ulei de floarea soarelui
  • 300 ml bere
  • 1 lingură muștar cu hrean
  • 1 lingură muștar dulce
  • 1 lingură miere de albine
  • 1 linguriță ketchup clasic

Porții: 6

Timp de preparare: 2 ore

Mod de preparare pentru rețeta de coaste de porc dulci-picante

Mai întâi ne vom ocupa de porționarea coastelor de porc, dacă nu le achiziționăm direct porționate. Le condimentăm cu sare și piper, apoi le rumenim la tigaie, în puțin ulei, pentru 1-2 minute, până se sigilează frumos pe toate părțile. Le transferăm într-o tavă de aragaz, unsă cu ulei. Le mai asezonăm cu boia de ardei și cimbrișor și le stropim cu jumătate din cantitatea de bere.

Punem tava în cuptor și setăm temperatura la 150 de grade Celsius. Le lăsăm aproximativ 30-40 de minute, apoi le întoarcem pe partea cealaltă. Le stropim cu restul de bere și le mai lăsăm în cuptor când până încep să se rumenească la exterior, dar nu foarte mult, pentru că mai urmează o etapă de preparare.

Pentru deliciul absolut al coastelor pregătim un sos din muștar cu miere și puțin ketchup. Îl mai amestecăm cu puțin sos din tavă, pentru a se mai dilua. Glazurăm cu el coastele de porc, după ce le scurgem de grăsimea din tavă. Le mai lăsăm la cuptor 15-20 de minute, dar scurgem bine sosul de grăsime din tavă sau le transferăm în alt vas.

Ies tare bune aceste coaste de porc dulci-picante, vă recomand rețeta cu mare drag. Iar condimentele le puteți alege după propriul gust.

Colaj de poze cu pregătirea coastelor de porc

Colaj de poze cu pașii de prepararea a coastelor de porc

Coaste de porc dulci-picante într-o tavă de porțelan albastră, așezată într-un coș de nuiele, împletitPentru garnitură putem prepara cartofi la cuptor, cartofi natur sau cum îi preferă fiecare.

Spor și poftă bună!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.