Biscuiti aperitiv cu fulgi de ovaz si salam

de Maria Udrea
6 comentarii
Biscuiti aperitiv cu fulgi de ovaz si salam

Ideea acestor biscuiti aperitiv cu fulgi de ovaz si salam mi-a venit facand curatenie in camara si frigider.

Deci aveam niste salam Sinaia inceput de cateva zile, niste fulgi de ovaz care aveau termenul de expirare peste cateva zile si deliciosul cascaval afumat de la Delaco.
A iesit ceva bun de rontait in fata PC-urilor, sau de luat la pachetelul de drum lung sau de scoala.

Ingrediente

  • 250 gr cascaval afumat, Delaco
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 250 gr faina
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • chimen
  • 1 varf cutit sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • felii de salam crud – uscat

 

Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-1

Mod de preparare

Preparăm aluatul

Cu 30 de minute inainte de inceperea prepararii, scoatem untul si ouale din frigider.
Frecam untul cu putina sare, apoi adaugam ouale si omogenizam compozitia.
Adaugam condimentele, apoi cascavalul ras, fulgii de ovaz si incepem sa incorporam, treptat, faina amestecata cu praful de copt.

Vom obtine un aluat usor moale si putin lipicios, pe care il vom pune intr-o folie sau punga si il vom da la frigider pentru o ora.

Asamblare si coacere biscuiti aperitiv cu fulgi de ovaz si salam

Apoi, feliem salamul, dar nu foarte subtire, infainam masa de lucru si intindem aluatul in foaie subtire de 2 mm grosime.
Decupam aluatul cu un pahar, astfel incat diametrul decupajului sa fie mai mare decat diametrul feliilor de salam.
Asezam cate o felie de salam peste cate o rondea de aluat si acoperim cu alta rondea de aluat.
Presam marginile aluatului, ca sa ramana lipite in timpul coacerii si asezam rondelele in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade, sau pana se rumenesc rondelele.

Au rezultat doua tavi de biscuiti aperitiv cu fulgi de ovaz si salam.
Sunt asa de buni si langa cafeaua sau ceaiul de dimineata!
Data viitoare cred ca am sa incerc fara faina, sau cu mai putina faina si mai multi fulgi de ovaz.

 

Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-2 Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-3 Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-4 Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-5 Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-6 Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-7 Aperitiv- fulgi-ovaz-salam-cascaval-8

In ideea ca v-a placut reteta mea de aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco, va urez sa aveti spor la preparat si pofta buna!

 

Rețete înrudite

6 comentarii

Paula Gafitescu 11 May 2015 - 6:06

Grozave aperitive! As manca 2-3 bucati acum la micul dejun. Te pup!

Răspuns
Diaconta 11 May 2015 - 6:15

Cand am vazut poza asta imbietoare,am crezut ca e vorba de ceva dulce.
Imi place ca esti foarte inventiva in ce priveste aperitivele dar mai ales ceva de luat la pachetel.
Bravo!

Răspuns
Maria Udrea 11 May 2015 - 6:25

Dia, daaa, am vazut pe bucataras ca si fetele au crezut ca este ceva cu gem sau dulceata :))))Am stat si noi departe de dulce o perioada, ca ne-am cam marit :))))) Pupici!

Răspuns
Maria Udrea 11 May 2015 - 6:26

Paula, te-as servi cu mare drag! >:D<
Te pup si eu!

Răspuns
Simona 11 May 2015 - 7:35

Fain arata!! Esti tare inventiva! Te pup

Răspuns
Maria Udrea 11 May 2015 - 7:48

Multumesc, Simo! Pup!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.