Cartofi noi cu sos de branza si usturoi

de Maria Udrea
4 comentarii
Cartofi noi cu sos de branza si usturoi

Ieri am cumparat din piata cartofi noi, ca tare mi-au facut cu ochiul și am preparat cu ei aceasta gustoasa si simplă reteta: Cartofi noi cu sos de branza si usturoi.
M-am inspirat de la dragile mele Bucatareselor Vesele,  carora le multumesc frumos!

Nu am respectat eu intocmai, reteta, dar a iesit de minune!
Si am prestat-o la Slow cooker CROCK POT.
Sosul ala de branza pufoasa+ usturoi+ marar a iesit o nebunie.

[ingredients title=”Ingrediente”]

Pentru prepararea cartofilor:

  • 750 gr cartofi noi
  • 25 gr unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • boia de ardei dulce
  • piper
  • rozmarin
  • 3-4 fire de marar
  • Pentru sos:
  • 1 cutie de branza pufoasa cu verdeata de la Delaco
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri iaurt de baut
  • sare
  • 3 fire marar verde

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Cum preparăm Cartofi noi cu sos de branza si usturoi!

Cartofii ar fi bine sa fie mai micuti, ai mei au fost potriviti.
Spalam cartofii bine sub jet de apa, cu ajutorul unui burete nou de vase, dar cu partea aspra, un pont bun invatat de la bucataresele vesele.
Scurgem cartofii bine de apa, eventual ii uscam cu prosoape absorbante de hartie.
Ungem vasul CROCK POT-ului cu unt si ulei de masline si asezam cartofii in el.

Presaram deasupra lor, sare, piper, boia de ardei si rozmarin, apoi ii amestecam bine prin untul si uleiul din vas.

Cartofi-noi-cu-sos-de branza-si-usturoi-1 Cartofi-noi-cu-sos-de branza-si-usturoi-2

Conectam aparatul la sursa de curent si setam modul hight pentru 2 ore.

Cartofi-noi-cu-sos-de branza-si-usturoi-3
Pentru sos, curatam usturoiul si il presam sau il pisam ca pentru mujdei, cu sare.
Adaugam peste el crema de branza pufoasa si omogenizam, apoi diluam cu iaurt pentru baut, sau kefir, sana, ce avem la indemana.

Adaugam la final si putin marar tocat.

Cartofi-noi-cu-sos-de branza-si-usturoi-4 Cartofi-noi-cu-sos-de branza-si-usturoi-5

Servim cartofii noi cu sos de branza si usturoi, calzi, simpli, sau ca garnitura la orice friptura, de pui, porc sau vitel.

[/preparare]

 

 

Rețete înrudite

4 comentarii

Diaconta 9 May 2015 - 19:26

Buni trebuie sa fie.
Am vazut si eu reteta la Bucataresele vesele si mi-a placut.

Răspuns
Maria Udrea 10 May 2015 - 5:01

Dia, daa, m-a atras din prima privire. Reteta de cartofi in sine e una obisnuita, eu o fac deseori, dar sosul face tot deliciu. Pana acum n-am folosit crema de branza, foloseam iaurt cu usturoi, smantana.

Răspuns
Laura Nechita 10 May 2015 - 6:12

Yuumy! Neata buna si duminica frumoasa! Muah!

Răspuns
Maria Udrea 10 May 2015 - 6:19

Neata buna, Laura! Duminica frumoasa si voua! Muah!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.