Foarte buni de servit alaturi de un ceai sau o cana cu iaurt, acesti minunati Biscuiti aperitiv cu jumari, preparati la aparatul de vafe! Sunt tare gustosi, usor picanti si sfaramiciosi.
Ne plac jumarile si dupa ce ne satisfacem pofta cu ele in mod clasic, pe cele care raman le transform in pasta. Pasta de jumari este delicioasa servita ca gustare, dar si inclusa in diferite aluaturi.
Vedeti aici si reteta clasica de pasta de jumari.
Iar una dintre retetele cele mai apreciate de pe blog in care folosesc pasta de jumari este cea de pogăcele cu jumări și multe condimente.
Mai jos va las lista de ingrediente si pasii necesari prepararii biscuitilor aperitiv cu jumari in aluat.
Ingrediente
- 400 g jumari
- 1 ou+ 2 galbenusuri
- 250 g kefir
- 650 g faina
- un praf piper
- un praf boia de ardei dulce
- chimen
- 10 g praf de copt
Portii: 75;
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare pentru biscuiti aperitiv cu jumari
Obtinem un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care il dam 15 minute la frigider, apoi formam sfere de dimensiunea mingii de tenis.
Intindem sferele in forma rotunda de dimensiunea aparatului de gofre/vafe. Le asezam in interiorul aparatului si le coacem cate doua minute pe fiecare, sau in functie de puterea aparatului, atat cat sa fie frumos rumenite.
Eu ca sa fiu sigura ca sunt bine coapte am testat-o pe prima.
Se servesc ca si aperitive, fie simple cu o cana de iaurt, sau tartinati cu diverse creme de branzeturi.
Acesti biscuiti aperitiv cu jumari, sunt foarte buni atat calzi cat si reci. Sunt deliciosi mai ales a doua zi, pentru ca se fragezesc mai bine.
Sper sa va fie de folos reteta si sa va bucurati de asa biscuiti deliciosi!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.
1 comentariu
Ce saratele interesante ai facut!
Cred ca le testez si eu.