Biscuiti aperitiv cu jumari, la aparatul de vafe

de Maria Udrea
1 comentariu

Foarte buni de servit alaturi de un ceai sau o cana cu iaurt, acesti minunati Biscuiti aperitiv cu jumari, preparati la aparatul de vafe!

Sunt tare gustosi, usor picanti si sfaramiciosi.

Ingrediente

  • 400 g jumari
  • 1 ou+ 2 galbenusuri
  • 250 g kefir
  • 650 g faina
  • un praf piper
  • un praf boia de ardei dulce
  • chimen
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite

 

Portii: 75;

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Iata cat de simplu preparam aceasta reteta de Biscuiti aperitiv cu jumari!

Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele. Apoi se incorporeaza kefirul si la final, faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite.

Biscuiti-aperitiv-jumari-3 Biscuiti-aperitiv-jumari-4

Am mai specificat si in alte retete, imi place acest garant pentru aluaturi dospite, de la Dr. Oetker, pentru ca imbina praful de copt cu drojdia si bicarbonatul. Iar preparatele ies foarte fragede si nu trebuie lasate la dospit decat 15 minute.
Obtinem un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care il dam 15 minute la frigider, apoi formam sfere de dimensiunea mingii de tenis.

Biscuiti-aperitiv-jumari-5 Biscuiti-aperitiv-jumari-6

Intindem sferele in forma rotunda de dimensiunea aparatului de gofre/vafe. Le asezam in interiorul aparatului si le coacem cate doua minute pe fiecare, sau in functie de puterea aparatului, atat cat sa fie frumos rumenite.

Biscuiti-aperitiv-jumari-7 Biscuiti-aperitiv-jumari-8

Eu ca sa fiu sigura ca sunt bine coapte am testat-o pe prima.
Se servesc ca si aperitive, fie simple cu o cana de iaurt, sau de ce nu tartinati cu diverse creme de branzeturi.

Biscuiti-aperitiv-jumari-9 Biscuiti-aperitiv-jumari-10

 

Acesti biscuiti aperitiv cu jumari, sunt foarte buni atat calzi cat si reci si mai ales a doua zi ca se fragezesc mai bine.
Sper sa va fie de folos reteta mea de biscuiti aperitiv cu jumari!

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

 

Rețete înrudite

1 comentariu

Tania Dabu 23 December 2015 - 18:14

Ce saratele interesante ai facut!
Cred ca le testez si eu.

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.