Briose aperitiv cu carne tocata si legume

de Maria Udrea
6 comentarii
Briose aperitiv cu carne tocata si multe legume

Aceste briose aperitiv cu carne tocata si legume sunt foarte reusite, atat ca gust cat si ca aspect si textura.

Sunt perfecte pentru atunci cand ai musafiri si nu mai stii ce sa pui pe platou in afara de clasicele legume si mezeluri.

Si tot din aceeasi categorie de preparate, va mai recomand de pe blog si reteta de placinta impletita cu carne si legume.

O idee interesanta de astefel de aperitive mai gasiti si pe blogul Retetefeldefel.ro. Un exemplu ar fi reteta de cosulete aperitiv din foietaj.

Urmariti mai jos lista de ingrediente pi modul de preparare pentru briosele aperitiv cu carne tocata si legume.

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 350 gr carne tocata(vita+porc)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa galbena
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 370 gr ciuperci conservate
  • o priza cimbru
  • o priza sare
  • o priza piper
  • 30 ml ulei penntru calit legumele
  • 2 linguri apa
  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 450 gr faina
  • 200 ml sana
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite Dr Oetker(amestec de praf de copt si drojdie)
  • sare
  • Pentru decor:
  • cascaval ras
  • patrunjel verde

Mod de preparare pentru briose aperitiv cu carne tocata si legume

Preparam umplutura

Incepem cu umplutura, pentru ca trebuie preparate definitiv legumele si carnea tocata, apoi date la rece.
Curatam si tocam legumele cuburi.
Scurgem ciupercile si le tocam mai marunte.
Carnea tocata o asezonam cu sare, cimbru si piper.
Intr-un vas antiaderent punem uleiul la incins, apoi adaugam legumele si putina apa, la inceput o lingura.
Acoperim vasul si lasam legumele sa se inabuse la foc mediu cateva minute, amestecand din cand in cand in ele, si mai adaugam apa daca este cazul, eu am pus ulei putin, asa ca am completat cu apa.
Daca nu aveti probleme cu stomacul, nu mai puneti apa deloc si lasati legumele sa se caleasca in baie mai multa de ulei, sunt mai gustoase!
Cand legumele sunt usor patrunse, adaugam ciupercile bine scurse, apoi carnea tocata si amestecam bine toate ingredientele.
Acoperim din nou vasul si il lasam pe foc mediu pana cand carnea se prepara bine, dar mai amestecam din cand in cand in el.
Gustam ingredientele, mai adaugam sare si condimente daca este cazul, apoi le punem intr-o sita la scurs si le lasam acolo sa se raceasca bine.

Preparăm aluatul

Batem oul bine cu putina sare, apoi adaugam sana peste el si imediat garantul pentru aluaturi dospite.
Amestecam bine sa se activeze garantul pentru aluaturi dospite si incorporam, treptat, faina.

Va rezulta un aluat usor moale, putin mai gros ca cel de clatite.

Il lasam sa se odihneasca 5-6 minute.

Preparare briose aperitiv cu carne tocata si legume

Amestecam ingredientele pentru umplutura cu aluatul.

Pregatim formele de briose pe care le umplem 3/4 cu compozitia rezultata si le dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.

La final adaugam cascaval ras si patrunjel verde tocat, si mai lasam briosele in cuptor cu focul stins, pentru a se topi usor cascavalul.

Noua ne-au placut tare mult aceste briose aperitiv cu carne tocata si multe legume, chiar si reci, luate la pachet.

  • Eu am facut o greseala, in formele de briose am pus si hartii de copt, iar surpriza neplacuta a fost ca acestea s-au lipit de briose si s-au dezlipit urat, ramanand aluat pe ele, deci aveti grija, mai bine fara hartii!!!

 

Compozitie pentru briose aperitiv Amestec de carne tocata cu legume pentru briose aperitiv Aluat pentru briose aperitiv in formele de copt Briose aperitiv cu carne tocata si legume, dupa coacere Briose aperitiv cu carne tocata si legume, gratinate cu cascaval Briose-aperitiv-carne tocata-legume-6

Rețete înrudite

6 comentarii

Ghiocel07 3 January 2015 - 8:10

Am făcut brioșe aperitiv dar cu carne încă nu. O să încerc și eu. Eu folosesc formele de silicon chiar și în tava de brioșe. Când sunt gata se transfer în hârtiuțe.

Răspuns
Maria Udrea 3 January 2015 - 8:29

Daa, e buna ideea ta de a le transfera la sfarsit in hartiute, asa voi face si eu pe viitor.
E buna zicala aia "omul din greseli invata" 🙂
Multumesc de vizita si apreciere!

Răspuns
simonacallas 3 January 2015 - 8:19

Delicioase! Si noua ne plac briosele sarate 🙂

Răspuns
Maria Udrea 3 January 2015 - 8:30

Da, sunt si bune si de efect! :-*

Răspuns
Sidonia Toncean 4 January 2015 - 11:42

Asa cum zici Merisor, omul cat traieste invata si tot….ramane !
Minunat ti-au iesit briosele si nici nu se vede hartia !
Eu am facut cu crochete de cascaval si…papara.
Formele de silicon sunt cele mai sfinte…zic eu.
Te tzuc cu drag !

Răspuns
Maria Udrea 4 January 2015 - 17:54

Asa e Sidy drag. Te tzuc si eu!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.