Placinta impletita cu carne si legume

de Maria Udrea
10 comentarii

Aceasta placinta impletita cu carne si legume o fac de regula simpla, dar de data aceasta am ales sa o impletesc pentru a-i impresiona pe mesenii casei si chiar a avut efectul scontat. 🙂

Imi place cand mancarea este aspectuoasa si apetisanta, parca o savuram mai cu pofta!

Mai gasiti pe blog retete de placinte sarate, la sectiunea Aperitive, sau la sectiunea Retete cu carne.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos rețeta de plăcintă împletită cu carne și legume, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas, dar și câteva imagini grăitoare, din timpul preparării.

Ingrediente

  • 1/2 pachet foietaj Bella
  • 150 gr piept de pui afumat
  • 150 gr costita de porc afumata
  • 200 gr piept de pui proaspat prajit
  • 2 fire ceapa verde
  • 4 bucati gogosar murat
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita mustar
  • piper
  • cimbru
  • 1/2 legatura marar
  • 2 graunti usturoi

Mod de preparare pentru reteta de placinta impletita cu carne si legume

Feliem carnea si o punem intr-un bol.
Ceapa o taiem rondele si o adaugam peste carne, de asemeni usturoiul curatat.
Gogosarul scurs l-am taiat bucatele mai micute si l-am adaugat in bol.
Amestecam bine ingredientele si le asezonam cu condimentele si mararul tocat.
Batem ouoale bine si oprim putin din ele pentru a unge placinta, iar peste restul adaugam mustarul si faina.
Omogenizam si turnam peste ingredientele din bol.
Fiind atatea ingrediente deja sarate, nu a fost nevoie de un adaos desare.
Intindem foietajul peste folia in care a fost impachetat si taiem la capete in fasii, iar la mijloc asezam ingredientele.
Impletim marginile, ungem cu oul oprit cu ajutorul unel pensule si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.
Noi am servit placinta impletita, cu carne si legume, calda alaturi de sos iutica de la Bunatati din natura.

Ingrediente pentru umplut aluat de placinta Pasul de impletire a placintei cu carne si legume Placinta-impletita-cu-legume-carne-3 Placinta-impletita-cu-legume-carne-4 Placinta-impletita-cu-legume-carne-5

 

Rețete înrudite

10 comentarii

Andreea Mohorea 28 November 2013 - 13:07

Ce culori…ce deliciu !!!

Răspuns
Maria Udrea 28 November 2013 - 13:28

Multumesc, Andreea! Pup!

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 28 November 2013 - 19:25

Foarte frumos colorata placinta,imi place!

Răspuns
Maria Udrea 28 November 2013 - 19:27

Ma bucur ca-ti place, Mihaela! Pupici!

Răspuns
Anca Rm 28 November 2013 - 19:50

Ce frumoasa este 🙂

Răspuns
Maria Udrea 28 November 2013 - 19:57

Multumesc, Anca! 🙂

Răspuns
Iuliana M. 29 November 2013 - 5:38

Ce frumoasa este! Felicitari, Mary 🙂

Răspuns
Maria Udrea 29 November 2013 - 7:08

Multumesc, Iuliana!

Răspuns
dulceiutesarat 2 December 2013 - 22:35

esti neintrecuta la impletituri si cusaturi de orice fel 🙂

Răspuns
Maria Udrea 3 December 2013 - 18:34

merci, Didi, fac si eu ce pot si cand am chef :))))

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.