Brioșe de post cu dovleac plăcintar

de Maria Udrea
2 comentarii
Brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață

Foarte aromate și gustoase au ieșit aceste brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață!

Dovleacul plăcintar, adăugat din belșug, le-a dat o aromă deosebită, dar și o culoare plăcută la interior.

Rupi brioșa și îți încântă privire cuburile de culoare portocalie, dar îți încântă și papilele gustative.

Ingrediente

 

Porții: 15

Timp de preparare 60 minute

Mod de preparare

Pregătim compoziția pentru aluat de brioșe de post.

Desfacem borcanul cu dulceață și transferăm conținutul lui într-o sită pentru a separa cuburile de dovleac de sirop.
Turnăm și apa minerală peste dulceață, pentru a dilua siropul.
Amestecăm siropul scurs cu uleiul și zeama de lămâie.
Adăugăm și puțină sare și omogenizăm amestecul.
Cernem jumătate din cantitatea de făină împreună cu praful de copt, peste amestecul lichid.
Amestecăm cu un tel compoziția, sau cu mixerul.
Adăugăm și restul de făină și omogenizăm aluatul pentru brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață.
Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, pentru a se activa praful de copt.

Asamblare și coacere brioșe de post cu dovleac plăcintar făcut dulceață

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade, cu 10 minute înainte de a introduce brioșele.
Ungem formele de brioșe, din silicon, cu puțin ulei.
Adăugăm peste aluatul de brioșe odihnit, cuburile de dovleac din dulceață.
Le amestecăm ușor în compoziție, cu o spatulă, pentru a nu le strivi.
Umplem 3/4 din capacitatea formelor de brioșe cu compoziția și le așezăm într-o tavă de copt.
Coacem brioșele pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până sunt frumos rumenite și coapte în interior.
Dacă nu avem dulceață de dovlec deja preparată, o putem prepara pe loc, făcând un sirop clasic și adăugând cuburi de dovleac plăcintar.
Se pot prepara și cu dovlecul răzuit și amestecat cu puțin zahăr vanilat, fără a-l supune la tratament termic.
Eu le prefer, totuși, cu dovlecul făcut dulceață.
Servim brioșele pudrate ușor cu zahăr.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Grădinaru Mărioara 18 March 2022 - 7:36

Bună dimineața
Se pot face și cu dovleac placintar congelat ?
Ar trebui făcut înainte dulceață ?
Mulțumesc

Răspuns
Maria Udrea 18 March 2022 - 9:11

Bună! Se pot face cu dovleac congelat. Depinde de gustul fiecăruia, puteți să-l adăugați direct congelat, tăiat în bucăți mici și trecut prin zahăr pudră. Sau puteți să caramelizați dovleacul într-un sirop de zahăr cu apă.

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.