Chiftele de post din ciuperci și alte legume

de Maria Udrea
0 comentarii
Chiftele de post din ciuperci si alte legume

Nu prea ne dăm noi în vânt după astfel de chiftele de post din ciuperci și alte legume, dar în perioadele de post, chiar sunt bune.

Sunt gustoase, sunt sățioase, merg luate și la pachet, deci merită preparate, din când în când.

Ingrediente

  • 400 g ciuperci din conservă
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 200 g pesmet
  • ulei pentru prăjit

 

Porții: 20

Timp de preparare 40 minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru chiftele de post din ciuperci și alte legume.

Desfacem ciupercile și le lăsăm în strecurătoare să se scurgă.
Ciupercile le-am cântărit după ce au fost scurse.
Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare.
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, cu coajă, în apă cât să fie acoperiți.
Tocăm ceapa solzișori, iar usturoiul îl tocăm rondele.
Tocăm verdeața mărunt.

Preparare chiftele de post din ciuperci și alte legume.

Punem puțin ulei la încins și călim ceapa și usturoiul, ușor în el, apoi adăugăm ciupercile scurse.
Le amestecăm de câteva ori pe foc, apoi le transferăm într-o sită, să se scurgă uleiul.
Curățăm cartofii fierți și răciți, în prealabil și îi tocăm în cuburi.
Tocăm și morcovul în cuburi, îl adăugăm peste cartofi și transformăm totul în piute, cu un blender vertical.
Trecem prin blender și ciupercile, apoi le amestecăm cu piureul de cartofi și morcovi.
Adăugăm și verdeața tocată, sare, piper, cimbru și busuioc, după gust și omogenizăm compoziția.
Adăugăm și pesmet, atât cât să fie compoziția compactă și să putem modela chiftelele.
Restul de pesmet îl punem pe un platou.
Cu mâinile ușor umezite în apă rece, formăm chiftelele de mărimea unei mingi de ping pong, pe care le aplatizăm ușor.
Le tăvălim prin pesmet pe toate părțile.
Încingem ulei într-o tigaie încăpătoare și prăjim chiftelele, la foc iute, pe ambele părți.
Le scoatem, apoi, pe prosoape absorbante și le lăsăm să se tempereze.
Noi le-am servit cu dulceață de ardei iute, amestecată cu so de roșii.
Sunt mai gustoase reci, aceste chiftele de post din ciuperci și alte legume, părerea mea.

[/preparare]

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.