Prăjitura Televizor este una dintre cele mai gustoase, aspectuoase și spornice prăjituri și este perfectă pentru o masă festivă!
O combinație reușită între foi coapte pe dosul tăvii, cu blat de pandișpan și cremă aromată cu vanilie și lămâie, separate printr-un delicios strat de gem acrișor.
Iar glazura de ciocolată ușor amăruie, îi va desăvârși, total, gustul.
Vom avea așadar o combinație de trei gusturi într-o singură prăjitură: dulce, amărui și acrișor.
Eu aveam o altă variantă la prăjitura Televizor, în caietul cu rețete îngălbenit de vreme.
Însă ulterior, am văzut pe bucătăraș.ro, că varianta mea nu coincidea cu rețetele lor.
Așa că am preparat-o și eu în varianta corectă, cu cacao în foi, nu cu caramel cum o știam eu.
Este minunată și ca gust și ca aspect, chiar merită tot efortul și tot timpul așteptării!
Ingrediente
- Foi maro:
- 2 ouă medii
- 150 ml lapte rece
- 100 ml ulei
- 150 g zahăr
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 5 g praf de copt
- 550 g făină
- 50 g cacao
- 8 ml esență de rom
- un praf de sare
- Blat de pandișpan:
- 6 ouă medii
- 150 g zahăr
- 30 g zahăr vanilat
- 50 ml de ulei
- 150 g făină
- un praf sare
- 8 ml esență de lămâie
- Crema:
- 1 l lapte
- 150 g zahăr
- 30 g zahăr vanilat
- 300 g unt, cu 82% grăsime
- 100 g făină
- 50 g amidon
- 8 ml esență de vanilie
- zeama de la o lămâie
- Glazura:
- 200 g ciocolata amăruie
- 100 ml smantană pentru frișcă
- În plus:
- 400 g gem de caise acrișor
Porții: 40
Timp total de preparare: 60 minute
Dimensiuni tavă: 28/40 cm
Mod de preparare pentru prăjitura Televizor
Preparare foi maro pentru prăjitura Televizor.
Preparare pandișpan.
Preparare cremă
Asamblare prăjitura Televizor
Preparare glazură
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.