Brownie cu nucă și cremă de zmeură

de Maria Udrea
0 comentarii
Porții de Brownie cu nucă și cremă de zmeură și zmeură proaspătă

Pentru porția de desert din weekend, dar și pentru că am dispus de multă zmeură proaspătă, am preparat o rețetă de Brownie cu nucă și cremă de zmeură. Foarte bine s-a combinat blatul ușor umed, cu gust dulce-amărui și crema de zmeură dulce-acrișoară.

Iar culoarea cremei de zmeură în contrast cu cea a blatului de brownie a dat un aspect tare plăcut și apetisant prăjiturii.

Și dacă am dispus de multă zmeură, am preparat și o delicioasă rețetă de gem de zmeură fără semințe. Am preparat acest minunat gem pentru a-l folosi ulterior la creme de prăjituri și torturi. Are o textură de jeleu și o culoare tare plăcută.

Iar o rețetă de tort cu jeleu de zmeură de pe blog este rețeta de tort Fantezie cu ciocolată și zmeură. Este una dintre cele mai apreciate rețete de tort de pe blog, pe care v-o recomand cu încredere.

Rețetă de Brownie cu nucă și cremă de zmeură

Pentru rețeta de față am folosit la blatul de brownie ciocolată amăruie cu 55% masă de cacao. Iar untul cu 82% grăsime. Contează foarte mult calitatea ingredientelor pentru reușita blatului. Am ales esența de rom ca și aromă, pentru că ai mei o preferă la prăjiturile cu ciocolată sau cacao. Crema de zmeură are deja aromă deosebită de la zmeura proaspătă, deci nu necesită alte arome.

Dacă și voi îndrăgiți prăjiturile cu ciocolată în blat, găsiți pe blog mai multe rețete. Tastați în caseta de căutare cuvintele ”brownie” sau ”negresă„ și le veți descoperi.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de Brownie cu nucă și cremă de zmeură.

Porții de Brownie cu nucă și cremă de zmeură și zmeură proaspătă

Brownie cu nucă și cremă de zmeură

Printează
Porții: 30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 10 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat în tavă cu dimensiuni de 23/40 cm:
  • 6 ouă, medii
  • 130 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 200 gr unt( 82%)
  • 50 ml lapte
  • 175 gr făină
  • 125 gr nucă măcinată
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe esență de rom
  • Pentru crema de zmeură:
  • 500 gr zmeură
  • 150 gr zahăr
  • 100 ml apă
  • 30 gr amidon
  • 500 gr mascarpone
  • 1 praf de sare

MOD DE PREPARARE

Pentru prepararea blatului de brownie, începem cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Presărăm puțină sare peste albușuri și le lăsăm la temperatura camerei până pregătim ciocolata și restul ingredientelor.

Punem, într-un vas, pe foc, untul tăiat în cuburi, ciocolata ruptă și laptele. Amestecăm constant până când se topesc ingredientele solide și compoziția este omogenizată. Lăsăm compoziția de ciocolată să se tempereze 10 minute, timp în care ne ocupăm de restul ingredientelor.

Pornim cuptorul la 180 de grade. Măcinăm nuca mai grosier, iar făina o amestecăm cu praful de copt și bicarbonatul.

Mixăm albușurile până devin spumoase, apoi adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm până când obținem o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile peste crema de ciocolată ușor răcită, adăugăm și esența de rom și încorporăm compoziția în bezea.  Adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul, iar la final, nuca.

Tapetăm baza formei de copt cu hârtie pergament, iar pereții laterali îi ungem cu puțin ulei. Întindem compoziția pentru blat de brownie cu nucă în tavă și o nivelăm frumos.  Coacem blatul de brownie cu nucă la 180 de grade, pentru 30-35 minute.

Între timp, ne ocupăm de zmeură. Într-un vas cu pereți dublei amestecăm zmeura cu zahărul și 50 ml de apă. Apoi punem vasul la foc mediu și amestecăm constant până când se formează spumă, pe care o înlăturăm. Apoi trecem totul printr-o sită deasă, pentru a elimina semințele.  Adăugăm amidonul, diluat în 50 ml de apă și fierbem jeleul de zmeură până când devine consistent, apoi îl dăm la rece. După ce este bine răcit îl amestecăm cu mascarponele. Adăugăm și un praf de sare pentru intensificarea gustului. Dăm crema de zmeură la rece până când se răcește și blatul de brawnie cu nucă. Apoi decorăm blatul cu crema de zmeură și îl putem porționa.

Este un deliciu absolut această prăjitură brownie cu nucă și cremă de zmeură, vă recomand cu încredere rețeta!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.