515







Gasiti pe blog mai multe retete de aperitive sub forma de budinca. Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Aceasta reteta de budinca aperitiv cu legume mexicane si alte ingrediente, a fost pe placul intregii familii si s-a cerut imediat repetata.
Imi plac aceste budinci si le prepar frecvent, in diverse combinatii. Un exemplu il puteti verdea la reteta de budinca aperitiv cu sunca si ardei. Este una dintre cele mai simple budinci aperitiv, dar pe cat de simpla, pe atat de gustoasa.
Iar daca doriti o reteta mai complexa va recomand reteta de budinca aperitiv cu piept de pui si tortelloni.
Sunt ideale aceste budinci aperititv pentru gustări calde sau reci, dar mai ales pentru baza pachetelor de la serviciu.
Ingrediente
- 5 oua
- 200 g sunca presata
- 100 g rosii deshidratate
- 450 g legume mexicane
- 600 g smantana
- 5 linguri din uleiul in care au stat rosiile deshidratate
- 30 g parmezan
- 300 g faina
- 100 g pesmet
- sare
- piper
- cimbru
- putina mozzarella razuita
- ketchup
- 1 crenguta de rosii cherry
- 15-20 g unt
Portii: 8;
Timp de preparare: 45 minute;
Diametrul formei de copt: 25 cm
Mod de preparare pentru reteta de budinca aperitiv cu legume mexicane si alte ingrediente
Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare.
Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor.
Taiem sunca presata in cuburi si rosiile deshidratate in bucati mai mici.
Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul, smantana, parmezanul, pesmetul si faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam cate un praf de piper si cimbru, apoi legumele mexicane, rosiile deshidratate, sunca presata si amestecam bine compozitia rezultata.
Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor.
Taiem sunca presata in cuburi si rosiile deshidratate in bucati mai mici.
Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul, smantana, parmezanul, pesmetul si faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam cate un praf de piper si cimbru, apoi legumele mexicane, rosiile deshidratate, sunca presata si amestecam bine compozitia rezultata.
Trebuie sa fie o compozitie mai groasa pentru a se coace uniform si frumos.


Asamblare si coacere budinca aperitiv
Ungem peretii formei cu unt si turnam jumatate din compozitia de budinca in ea, apoi o marmoram cu putin ketchup si turnam restul de compozitie deasupra.


Asezam crenguta de rosii la mijloc si coacem budinca la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.


Spre final, adaugam putina mozzarella razuita, pentru a se gratina frumos si mai lasam budinca in cuptor 2-3 minute.


Se lasa apoi sa se tempereze usor, inainte de a se portiona.


Budinca se poate servi atat calda cat si rece, simpla, cu legume si branzeturi, sau cu ketchup, ca pizza.


Gasiti pe blog mai multe retete de aperitive sub forma de budinca. Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
13 comentarii
Imi place mult! <3
Vai, cum arata!… Acum as manca o bucatica:X
Multumesc, Robert!
Te-as servi cu drag, Laura! Multumesc!
Ce bunatate! Deja imi ploua in gura. Arata grozav si sunt sigura ca a fost si delicioasa!
Ce bunatate! Deja imi ploua in gura. Arata grozav si sunt sigura ca a fost si delicioasa!
multumesc, Oana!
Chiar a placut alor mei.
Superb arata, iar sectiunea m-a dat gata ❤❤ Felicitari Merisor, pentru inca un preparat exceptional! ❤❤
Multumesc, Simona! Imi pare rau ca nu am fost inspirata sa sectionez acolo unde erau mai multr rosii, tare frumos s-a taiat ❤❤❤❤
Ce frumoasa si colorata este.Imi place mult.
Multumesc frumos, Mihaela!
Si mie-mi plac aceste budinci si checuri;pe langa aspectul placut ochiului,sunt si delicioase!
Pup Merisor!
Multumesc, Lulu drag! Pup!