Budinca aperitiv cu legume mexicane si alte ingrediente

de Maria Udrea
13 comentarii
Budinca aperitiv cu legume mexicane si alte ingrediente

Aceasta reteta de budinca aperitiv cu legume mexicane si alte ingrediente, a fost pe placul intregii familii si s-a cerut imediat repetata.

Imi plac aceste budinci si le prepar frecvent, in diverse combinatii. Un exemplu il puteti verdea la reteta de budinca aperitiv cu sunca si ardei. Este una dintre cele mai simple budinci aperitiv, dar pe cat de simpla, pe atat de gustoasa.

Iar daca doriti o reteta mai complexa va recomand reteta de budinca aperitiv cu piept de pui si tortelloni.

Sunt ideale aceste budinci aperititv pentru gustări calde sau reci, dar mai ales pentru baza pachetelor de la serviciu.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g sunca presata
  • 100 g rosii deshidratate
  • 450 g legume mexicane
  • 600 g smantana
  • 5 linguri din uleiul in care au stat rosiile deshidratate
  • 30 g parmezan
  • 300 g faina
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • putina mozzarella razuita
  • ketchup
  • 1 crenguta de rosii cherry
  • 15-20 g unt

Portii: 8;
Timp de preparare: 45 minute;
Diametrul formei de copt: 25 cm


Mod de preparare pentru reteta de budinca aperitiv cu legume mexicane si alte ingrediente

Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare.
Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor.
Taiem sunca presata in cuburi si rosiile deshidratate in bucati mai mici.
Mixam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam uleiul, smantana, parmezanul, pesmetul si faina amestecata cu praful de copt.
Adaugam cate un praf de piper si cimbru, apoi legumele mexicane, rosiile deshidratate, sunca presata si amestecam bine compozitia rezultata.
Trebuie sa fie o compozitie mai groasa pentru a se coace uniform si frumos.
Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-5 Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-6

Asamblare si coacere budinca aperitiv

Ungem peretii formei cu unt si turnam jumatate din compozitia de budinca in ea, apoi o marmoram cu putin ketchup si turnam restul de compozitie deasupra.
Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-7 Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-8
Asezam crenguta de rosii la mijloc si coacem budinca la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.
Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-9 Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-10
Spre final, adaugam putina mozzarella razuita, pentru a se gratina frumos si mai lasam budinca in cuptor 2-3 minute.
Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-11 Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-12
Se lasa apoi sa se tempereze usor, inainte de a se portiona.
Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate- 1 Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-4
Budinca  se poate servi atat calda cat si rece, simpla, cu legume si branzeturi, sau cu ketchup, ca pizza.
Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-2
Budinca-aperitiv-legume-mexicane-sunca-presata-rosii-deshidratate-4
Gasiti pe blog mai multe retete de aperitive sub forma de budinca. Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

13 comentarii

Robert Bădică 23 January 2016 - 8:23

Imi place mult! <3

Răspuns
Laura Din 23 January 2016 - 20:38

Vai, cum arata!… Acum as manca o bucatica:X

Răspuns
Maria Udrea 24 January 2016 - 6:36

Multumesc, Robert!

Răspuns
Maria Udrea 24 January 2016 - 6:36

Te-as servi cu drag, Laura! Multumesc!

Răspuns
Oana Placinta 24 January 2016 - 11:34

Ce bunatate! Deja imi ploua in gura. Arata grozav si sunt sigura ca a fost si delicioasa!

Răspuns
Oana Placinta 24 January 2016 - 11:34

Ce bunatate! Deja imi ploua in gura. Arata grozav si sunt sigura ca a fost si delicioasa!

Răspuns
Maria Udrea 24 January 2016 - 11:58

multumesc, Oana!
Chiar a placut alor mei.

Răspuns
Simona Callas 24 January 2016 - 14:17

Superb arata, iar sectiunea m-a dat gata ❤❤ Felicitari Merisor, pentru inca un preparat exceptional! ❤❤

Răspuns
Maria Udrea 24 January 2016 - 14:37

Multumesc, Simona! Imi pare rau ca nu am fost inspirata sa sectionez acolo unde erau mai multr rosii, tare frumos s-a taiat ❤❤❤❤

Răspuns
DiaMar bucataria galbena 25 January 2016 - 14:36

Ce frumoasa si colorata este.Imi place mult.

Răspuns
Maria Udrea 25 January 2016 - 15:35

Multumesc frumos, Mihaela!

Răspuns
Lubita Iancu 27 January 2016 - 12:37

Si mie-mi plac aceste budinci si checuri;pe langa aspectul placut ochiului,sunt si delicioase!
Pup Merisor!

Răspuns
Maria Udrea 27 January 2016 - 12:42

Multumesc, Lulu drag! Pup!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.