Aveam de mult achizitionate niste forme de faguri si madlene din silicon, dar abia acum le-a sosit ceasul sa fie folosite la aceasta reteta de faguri si madlene cu aroma de portocale si trandafiri.
Si asta se datoreaza provocarii culinare Cutia Misterelor (Mistery Box Challenge), inițiată de un talentat si creativ blogger culinar,Cerasela Badr El-Din, iar a carei gazda este draga mea Simona cu al ei blog Pumpkin Mona.
Cutia misterioasa propusa de Simonel, trebuie sa contina: ghimbir, legume verzi(salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui(poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi(la alegere), un ingredient din trandafiri(dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt(poate sa fie chefir, sana), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni va fi portocala.
Ce am avut eu de facut, a fost sa prepar ceva cu o parte din ingredientele propuse de ea, conform regulamentului si neaparat sa nu omit ingredientul vedeta, adica portocala.
Si a rezultat o reteta minunata de faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri!
Ingrediente
Pentru aluat:
- 5 oua
- 125 g zahar
- 200 g unt(82%)
- 50 ml ulei
- 150 g smantana
- coaja+ sucul de la o portocala
- 2 linguri dulceata de trandafiri
- 500 g faina
- 1 plic praf de copt
- un varf cutit bicarbonat de sodiu
- un praf sare
Pentru crema:
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 lingura zahar pudra
- 250 g mascarpone
- 3 linguri dulceata de trandafiri
Portii: 6 faguri si 55 madlene;
Timp total de preparare: 80 minute
Mod de preparare faguri si madlene cu aroma de portocale si trandafiri
Adunam toate ingredientele pe masa de lucru si le lasam un timp scurt la temperatura camerei. Untul si ouale fiind ingrediente de baza, necesita un timp de incalzire la temperatura camerei.
Preparam aluatul
Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a se raci usor.
Eu m-am oprit din a adauga faina, cand consistenta aluatului a fost ceva mai groasa decat pentru un chec.
Lasam aluaturile sa se odihneasca 15-20 de minute, apoi umplem formele de madlene si faguri si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.
Astfel vom avea doua feluri de madlene si doua feluri de faguri.
Preparam cremapentru faguri si madlene cu aroma de portocale si trandafiri
Mixam smantana pana cand obtinem frisca, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana la diluarea acestuia.
Amestecam apoi frisca si mascarponele, omogenizam, iar la final adaugam dulceata de trandafiri.
Avem grija sa nu iasa crema prea dulce, de aceea eu am pus mai putin zahar, pentru ca este dulceata suficient de dulce.
Cu aceasta crema umplem fagurii, ajutandu-ne de un posh, iar deasupra glazuram cu putina dulceata de trandafiri, doar prin cateva orificii si lasam sa se prelinga la voia intamplarii.
Madlenele le pudram usor cu zahar, pentru un aspect mai placut.
Multumesc, Simona, pentru asa provocare frumoasa, ca uite cum m-ai scos din barlog si am incropit ceva delicios!
Multumesc, Cerasela, pentru initiativa de a lansa aceasta provocare, ca uite asa mai interactionam si cu celelalte bloguri!
Sper sa va placa reteta mea de faguri si madlene cu aroma de portocale si trandafiri si sa va fie de folos!
Poate va intereseaza de pe blog si reteta de madlene cu aromă de lămâie.
Sau poate va incanta mai mult reteta de madlene cu nuca si visine.
11 comentarii
La faguri din ăştia aş veni şi eu, dar ca trântorul, doar să mănânc, că de muncit la ele nu cred că m-aş pricepe. 😀
Şi apoi trebuie să fie şi-un trântor în astfel de situaţii, altfel n-ar ieşi socoteala cum se cuvine în stupul bucătăriei, nu? :)))
Îmi place, sincer, gustoşi şi săţioşi, super!
Padre, cu drag te-as primi, alaturi de trantorii mei care s-au si repezit la faguri :)))
Multumesc de vizita si apreciere!
Seara buna, la casa ta!
Nu m-as fi gandit la asa combinatii.
Cand am citit "faguri", am crezut ca-s facuti la aparat si nu ma dau in vant dupa ei, dar ai tai sunt la cuptor si arata tare bine!
Te felicit pentru ideile pe care le ai, sunt deosebite!
Multumesc, Tania! Nici eu nu m-as fi gandit, dar fiind date ingredientele aceastea in cutia misterelor, iata ca le-am combinat si a iesit ceva bun!
Apetisant!
Nu-i asa, Robert? :))))
Am lasat un coment aici de pe telefon, dar vad ca nu apare:)) Este minunat ce ai facut tu aici, madlenele sunt minunate, iar fagurii au si o crema bestiala!!:x
Te pup, Simona! Multumesc frumos! Nu a aparut decat acest coment.
Imi pare rau ca nu am facut mai multe retete pentru provocare, dar timpul mi-a cam devenit dusman :))))
Ai pregatit o reteta deosebita ! Fagurii au un aspect delicios iar crema ma atrage in mod deosebit ! Cum altfel ? Nu pot rezista in fata unei creme atat de fine si de parfumate 🙂
Multumesc, Claudia! Chiar au fost de efect, dar din pacate n-an fost prea inspirata si am facut faguri putini. Asa mi-au reprosat ai mei :)))
Multumesc, Claudia! Chiar au fost de efect, dar din pacate n-an fost prea inspirata si am facut faguri putini. Asa mi-au reprosat ai mei :)))