Această budincă aperitiv cu șuncă și ardei este foarte gustoasă și aspectuoasă. Are o multitudine de culori, mai ales dacă folosim și ouă de țară să obținem acel galben intens.
Rețeta aceasta am selectat-o din categoria Aperitive cu personalitate, de pe minunatul blog al Victoriei Gabriela – Vicky cea draga.
De fiecare dată când o prepar are mare succes.
Este foarte simplu de preparat și conține puține ingrediente.
Se mai pot adăuga și măsline verzi și negre pentru a obține un frumos mozaic. Mai găsiți pe blog și o rețetă de chec aperitiv, mozaic.
Și vă mai recomand de pe blog rețeta de budincă aperitiv cu piept de pui și tortelloni, mai consistentă și mai bogată în ingrediente.
Ingrediente
- Pentru o tavă de 25/26 cm:
- 5 ouă
- 5 linguri smântână
- 6 linguri făină
- 300 g șuncă
- 2 buc ardei gras, roșu
- 1 legătură pătrunjel verde
- un praf sare
- un praf piper
- un praf cimbru
Mod de preparare pentru rețeta de budincă aperitiv cu șuncă și ardei
Pregătim ingredientele
Tăiem şunca presată în cubuleţe mici.
Tot în cubuleţe mici tăiem şi ardeiul, după ce l-am spălat şi curăţat de cotoare, seminţe şi nervuri.
Pătrunjelul îl spălăm şi îl tocăm mărunt.
Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm smântâna, omogenizăm compoziţia, adăugăm făina, condimentele şi omogenizăm din nou.
Urmează pătrunjelul verde, şunca presată şi ardeiul.
Tapetăm o formă termorezistentă de 20/20 cm cu hârtie de copt, pe care o ungem și cu puţin unt sau ulei. Întindem compoziţia de budincă în ea și o nivelăm frumos.
Eu recomand să se ungă hârtia de copt, pentru că am eu o experienţă în care această s-a lipit de o astfel de budincă, neavând grăsime în compoziţie.
Dăm forma cu budincă aperitiv cu șuncă și ardei la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau până când budinca se rumeneşte frumos la suprafaţă.
Lăsăm budinca să se răcească uşor, apoi o răsturnăm pe o planşetă şi înlăturăm hârtia de copt.
O portionam rece, pentru a se tăia frumos.
Servim delicioasa budincă aperitiv cu șuncă și ardei, cu ketchup sau cu o cană de iaurt, la micul dejun sau de ce nu, la cină.
Dar o putem servi şi ca aperitiv la o masă de sărbătoare şi cu siguranţă ne vom încânta şi musafirii.
Mulţumesc, Vicky, pentru minunata reţetă, pe care ţin să te anunţ că am făcut-o de două ori, dar prima dată n-am avut şanse să o pozez, pentru că s-au repezit pofticioșii la ea!
Să va fie de folos!
Vedeți rețeta preparată ulterior și pe rețetefeldefel.ro!