Cartofi crocanți în crustă de mălai

de Maria Udrea
4 comentarii
Cartofi crocanți în crustă de mălai

Ideea acestei rețete de cartofi crocanți în crustă de mălai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin  să le mulțumesc frumos, pentru că tare mult mi-a plăcut combinația. Cartofii pot fi preparați atât cu unt, cât și de post, doar cu ulei. Sunt mai delicioși cu unt, dar ne putem la fel de bine răsfăța cu ei și în post.

Nu am preparat-o întocmai ca în rețeta lor, dar a contat mult ideea, pe care eu am adaptat-o după gustul alor mei.

Vă mai mai recomand de pe blog și rețeta de cartofi evantai cu unt aromatizat. Untul aromatizat poate fi preparat în cantitate mai mare și ținut la congelator.

Iar una dintre rețetele cu cartofi simple, gustoase și de post este rețeta de cartofi răntăliți.  Este o rețetă ardelenească de cartofi fierți și răzuiți, apoi amestecați cu ceapă călită în ulei cu boia de ardei. Se prepară și în zona noastră, ușor diferit și o regăsim sub denumirea de ”cartofi țărănești”.

Și vă mai recomand, din aceeași categorie de preparate cu cartofi și rețeta de cartofi în crustă de muștar. Crusta de muștar cu condimente le-a dat un gust special. Au ieșit ușor crocanți la exterior și fragezi la interior.

Las mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cartofi crocanți în crustă de mălai.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • 5 căței de usturoi
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei
  • sare
  • busuioc uscat
  • 250 g mălai
  • 1/2 lingură boia de ardei dulce
  • 1/2 lingură boia de ardei afumată
  • 1 linguriță boia de ardei iute

Porții: 6

Timp de preparare: 50 minute

Mod de preparare pentru rețeta de cartofi crocanți în crustă de mălai

Mai întâi curățăm usturoiul, îl pisăm într-un mojar, presărat cu sare și îl frecăm cu puțin ulei, ca pentru rețeta clasică de mujdei. Adăugăm și untul moale și omogenizăm mujdeiul.
Presărăm sare și busuioc uscat și din nou omogenizăm. Nu adăugăm sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în 6 sau în 8 felii, în funcție de cât de mari sunt.
Amestecăm mălaiul cu boiaua de ardei și o lingură de sare mai mare, nu din cea fină, dar nici prea grunjoasă.
Amestecăm bine cartofii cu compoziția de usturoi, apoi îi trecem prin amestecul de mălai si boia, așa încât să fie bine îmbrăcați pe toate părțile.
Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, sau până se rumenesc bine și devin crocanți.
Nu este nevoie să-i întoarcem de pe o parte pe cealaltă că se vor rumeni oricum.
Îi putem servi și ca garnitură la orice friptură, dar merg și simpli cu un sos de usturoi sau cu o salată, pentru cei care nu servesc carne.
Sunt de mare efect acești cartofi ușor picanți și crocanți în crustă aurie de mălai, vă recomand cu încredere rețeta!

Cartofi crocanți în crustă de mălai, decorați cu cimbru și rozmarin, în tavă cu hârtie de copt

Găsiți pe blog mai multe astfel de rețete interesante cu cartofi, de unde vă puteți inspira. Sunt și rețete de frupt, dar și de post, pentru toate gusturile.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

4 comentarii

Diana 15 May 2020 - 12:35

Bună ziua! La ce temperatură se setează cuptorul?

Răspuns
Maria Udrea 15 May 2020 - 18:59

Bună! Puteți seta între 180-200, asta este temperatura de coacere….

Răspuns
Angela Nicoară 10 November 2022 - 23:18

Super rețete, mulțumesc frumos pentru toate . Mulțumesc și pentru faptul ca le împărtășești cu noi. Sănătate multă și inspirație.🌺🌺🌺🌺🌹🌹🌹🌹

Răspuns
Maria Udrea 11 November 2022 - 7:12

Mulțumesc mult pentru aprecieri și pentru că urmăriți rețetele mele! Sănătate și numai bine și din partea mea!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.