Budinca aperitiv cu piept de pui si tortelloni

de Maria Udrea
2 comentarii
Budinca aperitiv cu piept de pui si tortelloni in tava de copt

Gustoasa si satioasa aceasta budinca aperitiv cu piept de pui si tortelloni, poate fi servita la orice masa.

Ca imi plac budincile aperitiv, am mai spus, dar important este sa placa si celor carora le adresez, adica baietilor mei.
Ei sunt criticii mei culinari si parerea lor conteaza in primul rand.
Si daaaa, le-a placut mult aceasta budinca, asa ca v-o recomand cu drag.

Fiecare poate sa jongleze cu ingredientele in functie de gustul propriu.

Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare, pentru a incerca si voi aceasta deliciasa budinca.

Ingrediente

  • 250 g piept de pui
  • 250 g ciuperci din conserva
  • 4 oua
  • 400 g smantana
  • 50 g parmezan
  • 400 g tortelloni cu spanac si ricota
  • 2 linguri faina
  • 1 linguri pesmet
  • 1 ardei capia, rosu
  • 1 ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 20 g unt pentru uns forma
  • 1 lingura pesmet pentru tapetat

Mod de preparare pentru budinca aperitiv cu piept de pui si tortelloni

Incepem cu pregatirea umpluturii.

Punem uleiul de masline impreuna cu o lingura de unt la incins, apoi adaugam ceapa tocata solzisori, o amestecam bine, iar cand se patrunde usor, adaugam o lingurita de zahar, pentru a-i conferi un usor gust de caramelizat.
Adaugam apoi pieptul de pui taiat in cuburi, il perpelim pe toate partile, condimentam cu sare, piper, oregano si busuioc si dupa cateva minute, adaugam ciupercile bine scurse.

Nu lasam prea mult ingredientele pe foc, doarece toate se patrund rapid si nu e nevoie sa le preparam prea intens.
Le lasam la racit, dupa care adaugam peste ele, ardeiul capia tocat in cuburi, tortelloni fierti si scursi si le amestecam bine.

Batem cele 4 oua cu putina sare, adaugam smantana, parmezanul ras, apoi faina si pesmetul si le turnam peste amestecul de ingrediente.

Asamblare si coacere budinca aperitiv cu piept de pui si tortelloni

Ungem o forma termorezistenta cu unt si o tapetam cu pesmet, apoi intindem uniform, compozitia de budinca in ea.
Infigem din loc in loc si rosiile cherry, si presaram cateva frunze de busuioc.

Coacem budinca aperitiv pentru 30-35 minute la 180 de grade.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca usor, cam 30 de minute, apoi o putem portiona frumos.

Aceasta budinca aperitiv cu piept de pui si tortelloni, se serveste usor calduta, dar si rece, cu ketchup, branzeturi, sau cu legume proaspete.
Sa va fie de folos!

 

Mai gasiti pe blog si o reteta de budincă aperitiv cu șuncă și ardei, foarte gustoasă și aspectuoasă. Este ideala de preparat si pentru un platou cu aperitive festive.

Iar daca doriti o reteta si mai consistenta, va recomand de pe blog reteta de budinca de cartofi cu piept de pui. Aceasta  poate fi servita la oricare dintre mesele zilei. Este gustoasa si foarte satioasa, nu mai avem nevoie de altceva la masa.

Dar mai puteti descoperi pe blog si alte retete tastand cuvantul ”budinca” in caseta de cautare.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

2 comentarii

adri 23 February 2021 - 0:44

excelenta reteta, multumesc. am testat-o astazi

Răspuns
Maria Udrea 23 February 2021 - 17:55

Mă bucur tare mult că v-a plăcut!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.