Pentru un pranz delicios de toamna merge de minune aceasta reteta de gogosari umpluti cu varza si bacon.
La mama la tara, gospodinele gatesc varza cu foarte mult ardei si rosii.
Asa am facut-o si eu, doar ca nu am tocat ardeiul ci l-am umplut cu varza si bacon.
Gogosarii sunt ardeii mei preferati. Abia astept sezonul lor sa ii conserv pentru iarna, dar si sa ii includ in diferite preparate culinare. Sunt mai carnosi si au gustul dulce.
Pentru iarna conserv gogosarii dupa reteta clasica – vedeti aici reteta de gogosari in otet.
Dar mai pregatesc si retetele:
Reteta de gogosari in sos de rosii
Toate retetele cu gogosari imi plac. Gasiti pe blog mult mai multe retete si de preparate cu gogosari, dar si de muraturi.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de gogosari umpluti cu varza si bacon.
Ingrediente
- 1 varza(2 kg)
- 6 gogosari mari
- 5 rosii
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 capatana usturoi
- sare
- piper
- foi de dafin
- marar verde
- 200 ml ulei
- zeama de la o lamaie
- 6 felii de bacon
Portii: 6;
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare pentru reteta de gogosari umpluti cu varza si bacon
Se spala varza si se toaca fideluta, dar putin mai mare si se freaca cu putina sare. Se lasa asa la odihnit 10- 15 minute.
Taiem baconul in fasii subtiri si il prajim pe ambele parti in ulei pana se coloreaza frumos, apoi il scoatem il rulam si il prindem cu scobitori sa isi pastreze forma cand se raceste.
Ceapa curatata si spalata se toaca solzisori si se caleste in uleiul in care s-a prajit baconul, apoi se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea mare.
Se amesteca pentru a nu se lipi, apoi cand ceapa devine translucida se adauga varza, se acopera vasul cu capac si se lasa la foc moale aproximativ 30 de minute, asezonata cu piper si foi de dafin.
Nu e nevoie de apa, pentru ca lasa varza destula.
Pregatim si umplem gogosarii
Gogosarii ii spalam bine si taiem cu un cutit ascutit capacelele din jurul cozii.
Scoatem cotoarele si razuim cu o lingurita interiorul de nervuri si seminte.
Curatam usturoiul si il tocam marunt.
Umplem gogosarii cu varza fierbinte, punem la mijloc rulourile de bacon si cate putin usturoi apoi ii asezam intr-o tava.
Punem restul de varza printre ei si dam tava la cuptor pentru 20 de minute.
Intre timp curatam rosiile de pielite, eu le-am oparit ca sa se curete usor, apoi le trecem prin robot amestecate cu putin piper macinat si sare si le fierbem cateva minute pe foc pana mai scad putin, apoi le adaugam peste gogosari si varza.
Mai lasam la cuptor aproximativ 10 minute, dupa care scoatem tava, si stropim cu zeama de la o lamaie.
Adaugam si marar tocat.
Este foarte buna, iar gogosarul daca poate fi putin picant nu mai este nevoie de ardei iute in timpul servirii.
Se pot servi cu mamaliguta si smantana.
Gogosarii nu trebuie lasati prea mult la cuptor, pentru a nu se inmuia, trebuie sa ramana mai tari, atat cat sa patrunda furculita usor in ei.
2 comentarii
Ce idee minunata! Imi place mult!
Bine ai venit la masa mea, draga Laura!
Multumesc, pentru apreciere! >:D<