Budinca de cartofi cu piept de pui este o mancare rapida si satioasa, pe care o prepar mai ales cand imi ramane carne de la o friptura preparata anterior.
Este altceva decat o musaca de cartofi clasica si poate fi preparata cu diverse ingrediente.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 g cartofi albi
- 100 g unt
- 1/2 piept de pui fript
- 150 g sunculita afumata
- 1 gogosar
- 1 legatura patrunjel
- 3 oua
- 3 linguri cu varf, smantana
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- boia de ardei dulce
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregatim ingredientele pentru Budinca de cartofi cu piept de pui
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in cuburi mai mari.
Ungem o forma termorezistenta cu unt, adaugam cartofii in ea, presaram peste ei condimentele si sare, apoi ii amestecam bine sa se unga uniform cu unt.
Dam forma la cuptor pentru 35 minute la 180 de grade, pana cand cartofii se vor patrunde bine.
Tocam in cuburi pieptul de pui, sunculita afumata si gogosarul.
Asamblam si coacem Budinca de cartofi cu piept de pui
Amestecam ouale cu smantana si patrunjelul verde tocat marunt si le adaugam peste bucatile de carne si gogosar.
Scoatem cartofii din cuptor si turnam acest amestec peste ei.
Ii dam din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi adaugam cascavalul ras si ii mai lasam la cuptor 5 minute cu focul stins, pana cand cascavalul se va topi si va imbraca frumos intr-un gratin galbui, toata suprafata budincii.
Este foarte buna aceasta budinca de cartofi si poate fi consumata atat calda cat si rece, alaturi de niste muraturi sau salata de legume.
NOTA
- Se poate adauga la sfarsit, cascaval afumat, sau de ce nu parmezan.
- Cartofii se pot prepara fie fierti, ca si cartofi natur, fie prajiti sau la cuptor ca in cazul de fata.
- Se mai pot adauga si cateva fire de marar, alaturi de patrunjel.
- Busuiocul poate fi inlocuit cu rozmarin.
- Printre cartofi se pot strecura si cativa graunti de usturoi.
[/preparare]
5 comentarii
Adică vouă vă mai rămâne friptură şi pentru a face budincă? Vai, dar ce, doar ciuguliţi, ca vrăbiuţele? 😀
Îmi dau seama ce bună e budinca asta, îmi închipui fiecare gust în parte, fiecare ingredient. Super!
He,he, Padre, de la un timp chiar ciugulim cate putin din toate, de baza fiind rosiile din gradina ca se cam termina si profitam de gustul lor. Mai punem si branza alaturi si o ceapa rosie si nu prea ne mai inghesuim la fripturi. 😀
Multumesc de vizita si ganduri bune!
Merhabalar, muhteşem güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Cat e de mistooo …
Padre , daca faci friptura cata facem noi mai ales duminica , sigur ramane si ptr 2 budinci . Sotul meu este cu frica neajunsului si eu ma conformez
Te pup, Diana! Si noua ne ramane mereu friptura pentru a doua zi, ca fac mai mult de o portie de fiecare. 🙂