Budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella

de Maria Udrea
0 comentarii
Budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella pe o farfurie albă

În diminețile de weekend, când suntem toți acasă, ne răsfățăm cu diverse gustări mai speciale. De data aceasta am preparat o budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella.

Din rulouri de felii de pâine cu șuncă și mozzarella, într-o compoziție de ouă cu smântână, parmezan și verdeață, a ieșit o delicioasă budincă aperitiv.

 

Îmi place tare mult să prepar diferite budinci, plăcinte sau tarte la tigaie.

Un exemplu îl mai puteți vedea și la această rețetă de tartă la tigaie cu roșii și zucchine. Este ca o pizza, dar cu blat crocant.

Cel mai des prepar turte la tigaie din aluat simplu de pâine sau din diferite aluaturi.

Cea mai apreciată rețetă de turte la tigaie, la noi în casă: este rețeta de turte la tigaie cu brânză și ceapă verde.

Dar găsiți mai multe astfel de rețete pe blog în secțiunea ”Aperitive”, dar și în secțiunea ”Pâine și aluaturi de casă”.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella.

Ingrediente

  • 8 felii de pâine toast
  • 4 felii de șuncă pădurea neagră
  • 50 gr mozzarella
  • 50 gr parmezan
  • 3 ouă
  • 200 ml smântână de gătit
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 3-4 frunze de busuioc
  • puțin ketchup picant, pentru uns pâinea
  • 10-15 gr unt pentru uns tigaia

Mod de preparare pentru rețeta de budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella

Pregătim ingredientele.
Punem feliile de pâine pe un tocător și le tăiem marginile. Apoi le aplatizăm cu ajutorul sucitorului de aluaturi.
Așezăm pe o suprafață plană un rând din patru felii de pâine. Suprapunem puțin feliile de pâine la capete și le ungem cu ketchup. Ungem și suprafețele suprapuse și le presăm pentru a se lipi.
Presărăm deasupra bucățele de mozzarella, iar peste acestea așezăm felii de șuncă. Decupăm feliile de șuncă așa încât să corespundă lățimea lor cu a feliilor de pâine. Adăugăm și decupajele de șuncă și rulăm nu foarte strâns, dar cu grijă să nu se desfacă feliile de pâine.
Tăiem ruloul obținut în patru rondele.
Procedăm la fel și cu al doilea rulou, obținând astfel 8 rondele de aproximatin 7-8 mm.
Amestecăm cele 3 ouă cu smântâna și parmezanul. Adăugăm pătrunjelul verde, tocat mărunt și frunzele de busuioc, de asemeni, tocate.

Cum procedăm pentru a coace delicioasa budincă la tigaie din pâine cu șuncă și mozzarella.

Ungem tigaia cu unt și așezăm rondelele în ea. Turnăm peste acestea compoziția de ouă și punem tigaia la foc mediu, acoperind-o cu capacul din dotare.
Lăsăm budinca să se prepare până când începe să se desfacă de pe pereții tigăii, iar deasupra este închegată. Cam în 5-6 minute este rumenită pe partea inferioară.
Desprindem marginile cu o spatulă și lăsăm budinca să alunece ușor într-o farfurie plată cu diametrul mai mare decât al tigăii.
Atenție! Nu răsturnăm budinca pe farfurie, o așezăm cu partea rumenită la baza farfuriei.
Acum, întoarcem tigaia peste budinca din farfurie, introducem o mână sub farfurie, iar cealaltă mână o așezăm peste tigaie. Folosim mănuși de bucătărie să nu ne ardă. Cu o mișcare rapidă, inversăm pozițiile mâinilor răsturnând budinca în tigaie.
 Îndepărtăm farfuria și coacem budinca și pe partea cealaltă pentru 2-3 minute. Apoi, o mai lăsăm în tigaie, cu focul stins și cu capacul pus,  încă 2-3 minute, timp în care procesul termic mai continuă, iar budinca noastră se coace uniform la interior. Oprim focul pentru a nu se rumeni prea rău pe a doua parte.
Lăsăm budinca să se tempereze, o porționăm și o servim alături de un iaurt bun.
Să vă fie de folos!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.