Preparată după Sărbătorile Pascale, din câteva ouă vopsite rămase neconsumate, a fost chiar gustoasă și apreciată această pastă de ouă cu brânză și mărar.
Din doar câteva ingrediente la îndemâna oricui, putem pregăti gustări rapide, delicioase și consistente.
Poate constitui chiar unul din aperitivele unei mese festive, mai ales servită în diverse forme. Se pot umple cu ea roșii, ardei multicolori, sau diverse forme din aluat. Recomand această rețetă de aluat fraged pentru mini tarte sărate. Iar dacă nu doriți să pierdeți timp pregătind aluatul, puteți pregăti coșulețe din felii de pâine toast, ca în Această Rețetă.
Dacă nu aveți forma specială pentru mini tarte, puteți folosi formele de brioșe, sau mini tarte la cuptor.
Dar, mai simplu, puteți servi deliciosul aperitiv din ouă fierte, pe felii de pâine toast, simple sau prăjite.
Rețetă de Pastă de ouă cu brânză și mărar
Rețeta de față cred că este cea mai simplă rețetă în care putem folosi ouăle fierte. pur și simplu amestecăm ouăle curățate și tocate cu puțin muștar, cremă de brânză, și mărar verde. Nu avem nevoie de alte condimente, mai ales dacă optăm pentru un muștar cu hrean, sau un muștar mai picant.
Eu am pus puțin muștar cu hrean, amestecat cu muștar clasic. Și am optat pentru un amestec de brânză sărată cu o cremă de brânză cu verdeață. A ieșit o gustare delicioasă care a dispărut imediat de pe masă.
Mai puteți folosi ouăle fierte și în diverse salate, cum ar fi o salată de ouă cu ridichi și ceapă verde.
Se pot face diverse combinații, idei sunt multe, timp să avem.
Găsiți pe blog mai multe rețete de salate sau gustări în care am folosit ouă fierte.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

INGREDIENTE
- 3 ouă fierte
- 1/2 linguriță muștar cu hrean
- 1 linguriță muștar clasic
- 100 gr cremă de brânză cu verdeață
- 50 gr brânză telemea, sărată
- 1/2 legătură de mărar verde
- măsline pentru decor
MOD DE PREPARARE
Începem prin a curăța ouăle fierte și a le toca mărunt.
Spălăm mărarul verde și îl tocăm mărunt.
Amestecăm crema de brânză cu brânza sărată, strivită cu furculița, sau dată pe răzătoare și muștarul.
Adăugăm mărarul tocat și ouăle fierte și omogenizăm amestecul.
Apoi punem pasta de ouă cu brânză și mărar într-un bol, sau o caserolă.
Acoperim bolul cu folie de prospețime și îl dăm la rece pentru 30 de minute înainte de a consuma gustarea, pentru a avea timp să se întrepătrundă bine toate gusturile.
Servim delicioasa pastă de ouă cu brânză și mărar, pe felii de pâine, decorată cu măsline, felii de ouă și mărar verde.
Spor și poftă bună!