Chec în trei culori naturale

de Maria Udrea
0 comentarii
Chec în trei culori naturale

Cu toții adorăm checul clasic ca și desert, dar când mai adăugăm un plus de gust și culoare, parcă este altă prăjitură, așa cum se poate vedea și în rețeta de chec în trei culori naturale.

Rețeta de față este destul de simplă, este rețeta checului clasic. Doar se împarte aluatul de chec în trei și se adaugă culorile necesare.

Prima culoare este de la pudra de cacao adăugată.  Culoarea galbenă de la turmeric, iar culoarea simplă este doar de la ouă.

Mai găsiți pe blog o rețetă de chec în trei culori cu nucă de cocos și cacao, la fel de interesantă.

Și pentru că se apropie sărbătorile Pascale, vă mai recomand și rețeta de chec cu forme de iepurași în interior.

Rețetă de chec în trei culori naturale

Despre rețeta checului de față trebuie să vă spun că face parte din colecția de rețete de la prietenii blogului.

V-am mai povestit cât de încântată sunt când prietenii fideli al blogului țin să împărtășească cu noi din experiențele lor culinare.

Maria Bichis este fanul nr. 1 al blogului, adică persoana care a testat cele mai multe rețete de pe blog. Ei îi aparține rețeta de față, inspirată de pe blogul Rețete fel de fel. Mulțumesc, Maria pentru că te-ai gândit să devii parte din activitatea blogului, nu doar testând rețetele mele, ci împărtășind altele pe care eu nu le-am testat, încă! Voi reveni cu o recenzie atunci când voi încerca și eu Acest chec delicios și aspectuos.

Mai găsiți pe blog, tot de la Maria, o rețetă de fursecuri cu figurine de Paști, care a fost foarte apreciată.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Chec în trei culori naturale

Chec în trei culori naturale

Printează
Porții: 20 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.9/5
( 10 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • 250 gr zahăr
  • 1 praf de sare
  • 250 gr făină
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 15 gr de cacao
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1 linguriță esență de rom
  • 1 linguriță esență de portocale
  • 1 linguriță esență de lămâie

MOD DE PREPARARE

Începem prin a aduce toate ingredientele pe masa de lucru și a porni cuptorul la 180 de grade.

Apoi separăm albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presărăm puțină sare și le lăsăm la temperatura camerei 10-15 minute, pentru a se mixa bine.  Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul.

Introducem mixerul în albușuri și le mixăm până devin spumoase și cristaline. Adăugăm zahărul, lingură cu lingură  și mixăm folosind mixerul la treaptă maximă, până obținem o bezea foarte fermă, care rămâne fixată pe pereții vasului.

Încorporăm în bezea amestecul de gălbenușuri cu ulei  folosind de data aceasta o spatulă. Astfel compoziția se va păstra aerată.

Apoi, încorporăm, treptat, făina cernută în prealabil. Acum împărțim compoziția în trei. Într-o parte adăugăm cacaua și esența de rom, În a doua parte turmeric și esența de portocală, iar în a treia parte doar esență de lămâie.

Tapetăm o tavă mare de chec cu hârtie și întindem în ea pe rând, cele trei compoziții. Începem cu compoziția cu cacao care va fi mai densă, apoi cea cu turmeric și deasupra compoziția simplă.

Coacem checul la 180 de grade pentru 35-40 de minute, dar facem și testul cu scobitoarea în ultimele 5 minute.

După coacere, lăsăm checul să se tempereze mai întâi în tavă, pentru 10 minute, apoi îl scoatem pe un grătar de răcire. Îl porționăm rece pentru a nu se lăsa.

Să vă fie de folos!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.