Destul de simplu și foarte bun, acest tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre!
Jeleul de coacăze negre i-a dat o notă aparte și în plus, am folosit sirop de la coacăze și la creme.
Am folosit de fapt dulceață de coacăze negre, preparată în casă.
Noi nu prea servim dulceață simplă, așa că eu o includ în deserturi, ca și în cazul de față.
Dacă nu aveți, sau nu găsiți dulceață de coacăze negre, recomand dulceața de afine.
Ingrediente
- Pentru blat:
- 6 ouă medii
- 200 g zahăr
- 25 ml ulei
- 25 ml apă
- 200 g făină
- zeama de la o lămâie mare
- un praf sare
- Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 50 g zahăr
- 4 ml esență de lămâie
- Pentru crema de ciocolată:
- 250 ml frișcă lichidă
- 250 g ciocolată amăruie
- 50 ml sirop de la dulceața de coacăze
- Pentru jeleul de coacăze:
- 250 g dulceață de coacăze negre
- 1 lingură amidon
- Pentru decor:
- 200 ml frișcă lichidă
- 50 ml sirop din dulceața de coacăze
- 1/4 din crema de ciocolată amăruie
Porții: 16
Timp de preparare: 90 minute
Diametrul formei de copt: 24 cm
Mod de preparare pentru tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre
Preparare sirop
Preparare cremă de ciocolată amăruie
Preparare crema pentru decor
Asamblare tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre
Preparare jeleu de coacăze
Pentru diverse torturi cu jeleu de fructe vă puteți inspira de pe blogul dragei mele Timea – RețeteTimea.ro.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.