Aperitive din aluat cu jumări

de Maria Udrea
0 comentarii
Trei tipuri de aperitive din aluat cu jumări pe un suport de lemn rotund și ștergar rustic

Pentru că am dispus de o cantitate mai mare de jumări la Crăciun, le-am inclus în diferite preparate, precum și în aluaturi. De data aceasta vreau să vă prezint o rețetă de aperitive din aluat cu jumări, preparate la diferite aparate electrice.

Dintre rețetele cu jumări cel mai  mult adorăm rețeta de pastă tradițională de jumări. Este gustoasă, ușor picantă și o servim la mic dejun pe felii de pâine prăjită, alături de un ceai bun.

O altă rețetă cu jumări mult adorată de întreaga familie este rețeta de varză acră cu jumări la cuptor. Servită cu mămăliguță, o lingură de smântână și ardei iuți, este delicioasă.

Foarte apreciată și foarte des preparată este și rețeta de pogăcele cu jumări și multe condimente. Pogăcelele sunt ideale de servit printre aperitivele unei mese festive. De asemeni sunt bune de ronțăit în fața televizorului, sau de luat la pachet.

Avem și alte rețete de aperitive din aluat cu jumări

V-am mai prezentat anterior o rețetă asemănătoare cu cea de azi de vafe și sărățele cu jumări în aluat.  De data aceasta am preparat sticksuri, coșulețe și vafe dintr-un aluat cu jumări și multe condimente.

Mi-a lipsit verdeața de data aceasta, care ar fi colorat frumos aperitivele.

Dacă dețineți și voi astfel de forme electrice de copt, vă recomand cu drag rețeta! Dacă nu dețineți astfel de aparate, puteți prepara din aluat sticksuri la cuptor, pe care le decupați cu un cutter zimțat. Puteți de asemeni modela covrigei, batoane, etc.

Găsiți pe blog mai multe astfel de rețete cu jumări în aluat de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook – Click Aici.

Vă aștept cu surprize culinare și pe InstagramClick Aici, pe Pinterest – Click AICI  sau pe XClick Aici.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de aperitive din aluat cu jumări.

Trei tipuri de aperitive din aluat cu jumări pe un suport de lemn rotund și ștergar rustic

Aperitive din aluat cu jumări

Printează
Porții: 30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 8 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 300 gr jumări
  • 2 ouă de mărime medie
  • 200 gr kefir
  • 1/2 linguriță cu boia de ardei afumată
  • 1/2 linguriță cu chimen măcinat
  • 1/2 linguriță cu pudră de ghimbir
  • 450 - 500 gr făină
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt

MOD DE PREPARARE

Începem cu pregătirea aluatului. Trecem jumările prin mașina de tocat și le transformăm într-o pastă.

Este ideal să folosim jumări nu foarte grase, ci ușor împănate cu carne.

Transferăm pasta de jumări în bolul mixerului. Peste aceasta adăugăm toate ingredientele din listă pentru  a prepara aperitive din aluat cu jumări. Atașăm la mixer brațul pentru aluaturi și procesăm ingredientele până când rezultă un aluat omogen și ușor ferm.  În funcție de cât de grase sunt jumările reglăm și cantitatea de făină. Transferăm aluatul pe masa presărată cu făină și îl mai frământăm puțin. Apoi îl lăsăm la odihnit 10-15 minute.

Între timp, conectăm aparatele electrice la sursa de curent pentru a se încălzi.

Împărțim aluatul în trei. Partea de aluat pentru preparat sticksuri o împărțim în patru părți din care întindem pe o planșetă presărată cu făină patru foi mai grosiere, de dimensiunea cuvei aparatului electric.

Părțile de aluat pentru vafe și pentru coșulețe le modelăm în mici biluțe, în funcție de capacitatea formelor de copt.

Când aparatele de copt sunt încălzite, punem aluatul în interiorul acestora și coacem formele pentru aperitive până când se rumenesc. Așteptăm să se aprindă ledurile de pe aparate, însă dacă dorim aperitivele mai crocante, mai rumenite, prelungim timpul de coacere.

Sunt absolut delicioase aceste aperitive din aluat cu jumări! Merg preparate și din aluat cu cașcaval, sau alte tipuri de aluat.

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.