33
Foarte bună această Ciorbă de fasole verde cu dovlecei, mai ales rece de la frigider, într-o zi caniculară de vară!
Este o ciorbă de post, ușor acrișoară, cu gust intens de legume, datorită modului de preparare, adică la Slow Cooker Crock Pot.
Gătite lent, la Crock Pot, legumele își păstrează valoarea nutritivă și gustul mult mai bine decât pe aragaz. Și culoarea este mai intensă.
Găsiți pe blog o colecție interesantă de Rețete la Crock Pot.
Ingrediente
- 2 dovlecei
- 200 g fasole verde
- 2 cepe galbene
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras roșu
- 200 g roșii pentru ciorbă
- 100 ml ulei
- sare
- cimbru
- tarhon
- frunze de busuioc
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
Porții: 8
Timp de preparare: 3 ore și 15 minute
Mod de preparare
Cum preparăm delicioasa Ciorbă de fasole verde cu dovlecei, la Crock Pot!
Curațăm și spălăm legumele, le tocăm în cuburi și le adăugăm în vasul Crock Potului.
Adăugăm peste ele apă clocotită în care am dizolvat puțină sare, așa încât vasul să se umple cam trei sferturi.
Acoperim vasul cu capacul, conectăm aparatul la sursa de curent și setăm modul de preparare High, pentru 3 ore.
Roșiile pentru ciorbă, le fierbem pe foc cu uleiul și câteva frunze de busuioc, pentru o aromă mai intensă și le adăugăm la ciorbă atunci când legumele sunt bine fierte.
Ridicăm capacul vasului și încercăm legumele.
Eu le-am adăugat la ciorbă cu 15 minute înainte de expirarea timpului, apoi am mai prelungit timpul de fierbere cu încă 15 minute.
Odată cu roșiile, am adăugat și puțin cimbru și tarhon.
La final, după ce deconectăm aparatul de la sursa de curent, adăugăm patrunjelul verde, tocat mărunt.
Ciorba mea de fasole verde și dovlecei, a iesit ușor acrișoară datorită roșiilor și tarhonului, dar se mai poate acri și în timpul servirii cu zeamă de lămâie, oțetul nu este recomandat în post.
Să vă fie de folos!