Ciorbă de legume cu franjuri de ou

de Maria Udrea
0 comentarii
Ciorbă de legume cu franjuri de ou

Pentru că ne plac mult ciorbele bogate în ingrediente, am preparat de data aceasta o Rețetă de Ciorbă de legume cu franjuri de ou.

Este o ciorbă asortată, de legume, unde am adăugat majoritatea legumelor pe care le-am găsit pe piață. Predominante sunt păstăile de fasole și dovleceii, apoi rădăcinoasele: țelina, păstârnacul, morcovii și pătrunjelul verde.

Am mai adăugat ardei gras, galben și roșu, puțină mazăre și roșii conservate doar cu sare, care au acrit ciorba, dându-i un gust tare bun.

Și mai îmi place la astfel de ciorbe să adaug și combinația de verdețuri: mărar, pătrunjel și leuștean. Însă de la mărar am pus doar lujerii, alături de cei de leuștean. Lujerii verdețurilor, adăugați în bucăți mari se pot îndepărta din ciorbă, în momentul servirii.

Am ales pentru această Ciorbă de legume cu franjuri de ou să tai o parte din legume în cuburi și o parte în franjuri, să se asorteze și cu păstaile de fasole verde.

Din aceeași categorie de ciorbe vă mai recomand și:

Ciorbă de legume cu franjuri de ou

Ciorbă de legume cu franjuri de ou

Printează
Porții: 6 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 200 gr păstăi de fasole
  • 50 gr mazăre
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 rădăcină de țelină
  • 1 ardei gras, galben
  • 1 ardei gras, roșu
  • 450 gr roșii conservate cu sare
  • 3,5 l apă
  • 2 linguri de ulei
  • 2 ouă
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 1/2 legătură de leuștean
  • 3-4 lujeri de mărar
  • sare, după gust

MOD DE PREPARARE

Mai întâi curățăm legumele, după caz și le tocăm în cuburi, respectiv în bastonașe.

Punem un vas cu apa la fiert și adăugăm o linguriță de sare grunjoasă.

Punem uleiul la încins, într-o tigaie adâncă și călim, ușor, ceapa tocată solzișori.

Adăugăm rădăcinoasele și le amestecăm cu ceapa, stropindu-le și cu apă fierbinte.

Apoi le transferăm în vasul cu apă și le lăsăm să fiarbă până se pătrund.

Adăugăm păstăile de fasole, lujerii de leuștean și mărar, apoi dovlecelul tocat cuburi și ardeii, tocați tot cuburi.

Când toate sunt pătrunse, adăugăm roșiile conservate și mai lăsăm ciorba de legume să mai fiarbă maxim 10 minute.

În ultimele 5 minute adăugăm frunzele de leuștean tocate mărunt, iar înainte de stingerea focului, amestecăm ouăle cu puțină supă fierbinte și le amestecăm în ciorbă, creând minunații franjuri.

După stingerea focului adăugăm și pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Este foarte gustoasă această Ciorbă de legume cu franjuri de ou, dar și foarte sățioasă!

 

NOTE

Nu fierbem prea mult legumele, pentru a nu-și pierde proprietățile. Dacă avem și lujeri și frunze de țelină, le adăugăm în ciorbă așa întregi. Vor lăsa o aromă deosebită. De asemeni, mai putem aromatiza ciorba cu puțin tarhon.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.