Cred că am mai spus că dintre toate verdețurile de primăvară loboda este printre preferatele noastre, de aceea cele mai frecvente ciorbe sunt cele de lobodă, iar de data aceasta am ales să prepar o Ciorbă de lobodă servită cu omletă și mărar.
Găsiți pe blog și rețeta Ciorbă de lobodă cu costiță afumată acrită cu corcodușe, preferata mea, dar și rețeta Ciorbă de lobodă cu franjuri de ou.
Ingrediente
- 1 kg lobodă verde
- 2 cepe galbene
- 250 gr roșii cu legume, pentru ciorbe
- 100 gr orez
- sare și piper
- zeamă de lămâie, după gust
- 2 l apă
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de leuștean verde
- Pentru omletă:
- 3 ouă
- 1 legătură de mărar verde
- 1 cubuleț de unt
- 1 lingură griș
- 1 lingură legume deshidratate
- Sare și piper
Mod de preparare pentru rețeta de ciorbă de lobodă servită cu omletă
Spălăm bine frunzele de lobodă, în 2-3 ape și le lăsăm la scurs.
Punem apa la fiert.
Punem uleiul într-o tigaie, la încins și călim ceapa toccata solzișori, până devine translucidă. Adăugăm roșiile cu legume pentru ciorbe și le lăsăm să fiarbă câteva minute, amestecând din când în când ingredientele. Adăugăm orezul, apoi apa fierbinte. Lăsăm ingredientele să fiarbă până când orezul este hidratat, apoi adăugăm loboda tăiată franjuri.
Mai lăsăm gustoasa ciorbă de lobodă să fiarbă aproximativ 10-12 minute, timp în care îi potrivim gustul cu sare, piper și zeamă de lămâie. Nu adăugăm multă zeamă de lămâie, pentru că își va adăuga fiecare după gust, în timpul servirii.
După stingerea focului, adăugăm leușteanul verde, tocat mărunt.
Între timp amestecăm bine ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm mărarul tocat și grișul și turnăm compoziția pentru omletă cu mărar în tigaia încinsă cu unt. Rumenim omleta pentru câteva secunde, o întoarcem și o rumenim și pe a doua parte. O tăiem, apoi în franjuri și o adăugăm în ciorba de lobodă în timpul servirii.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.