52
Vara, cea mai gustoasă ciorbă este, de departe, cea din roșii de grădină bine coapte, iar dacă o asezonăm și cu alte ingrediente gustoase, ca în această ciorbă de roșii cu bacon afumat și cartofi , atunci gustul va fi desăvârșit.
Este atât de gustoasă și sățioasă că nu mai ai nevoie de felul doi la masă.
Ingrediente
- 750 g roșii bine coapte
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 350 g bacon afumat
- 3 cartofi medii
- 1 ardei capia, roșu
- 2,5 l apă
- sare
- piper
- busuioc
- cimbru
- tarhon
- leuștean și pătrunjel
- 1 crenguță rozmarin
- 110 ml ulei
Porții: 8
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare
Pregătim ingredientele pentru Ciorbă de roșii cu bacon afumat și cartofi
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar morcovul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare.
Baconul îl tăiem fie în cuburi mici, fie fideluță.
Punem uleiul la încins și adăugăm toate aceste ingrediente.
Le lăsăm la preparat, amestecându-le din când în când, până când ceapa este pătrunsă, iar baconul ușor rumenit.
Opărim roșiile în apă fierbinte cu puțină sare, le decojim și le tocăm în cuburi.
Preparare Ciorbă de roșii cu bacon afumat și cartofi
Într-un vas încăpător, fierbem apa cu puțină sare și adăugăm cartofii curățați și tocați în cuburi.
La câteva minute după cartofi adăugăm și ingredientele călite.
Lăsăm totul să fiarbă la foc mai mic, până când cartofii încep să se pătrundă.
Adăugăm roșiile atunci când cartofii se pătrund ușor.
Adăugăm peste câteva minute și ardeiul tocat în cuburi și potrivim gustul ciorbei cu condimente și sare.
Nu exagerăm cu condimentele, punem câte o priză din fiecare, adică, atât cât cuprindem între degete.
Tarhon am pus ceva mai mult, pentru că îmi place gustul lui.
Condimentele se pun cam în ultimul sfert de oră de fiert a ciorbei, pentru a-și păstra aromele.
După stingerea focului, adăugăm și verdeața tocată.
Nu fierbem prea mult legumele, pentru a nu se strivi, trebuie să rămână ușor al dente, mai ales ardeiul și cartofii, dar și cuburile de roșii. Ceapa în schimb, trebuie bine fiartă că altfel creează probleme.
Nu a fost nevoie să mai acresc ciorba cu altceva, s-a acrit suficient de la roșii.
Ciorba de roșii cu bacon afumat și cartofi se poate servi simplă, cu ardei iute sau o ceapă roșie, dar se poate adăuga și puțină smântână în timpul servirii.
Noi o preferăm simplă.
Să vă fie de folos!