[ingredients title=”Ingrediente”]
- 4 oase mari de porc cu carne(de la solduri)
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei
- 1 pastarnac
- 3 cartofi mari
- 3 rosii mari
- 4 l apa
- sare
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Carnea(de la congelator fiind), am dezghetat-o apoi am pus apa la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere, am plonjat carnea, am lasat-o putin, apoi am scurs apa.
Am trecut carnea asa oparita prin jet de apa calduta sa se duca spuma care a ramas pe ea in urma oparirii, apoi am pus-o la fiertin 6 litri de apa cu putinasarela foc mediu.
Pe parcursul fierberii am indepartat cu o spumiera, spuma ce se forma la suprafata.
Am tocat legumele, mai putin rosiile, curatate si spalate, in cubulete mici si le-am adaugat in vasul cu carnea, cand aceasta a inceput sa se patrunda putin, cam la 15 minute de la primul clocot.
Am mai lasat sa fiarba pana cand morcovul s-a inmuiat si am pus rosiile tocate marunt, iar dupa cateva minute, cartofii taiati, cuburi mai mari.
Cand si acestea s-au fiert am tocat patrunjelul, am batut un ou intreg si l-am amestecat cu putina zeama de la ciorba, am potrivit ciorba de sare , am stins focul si am pus intai oul batut, apoi patrunjelul tocat si am acoperit cu capacul.
Nu am acrit cu nimic, pentru ca la noi se obisnuieste sa-si acreasca fiecare in farfurie, sau nu.
Am servit-o cu paine de casa proaspata.
[/preparare]
4 comentarii
Ce-mi place ciorbica ta si painea de casa,mmm un mare deliciu!!
Multumesc, Lubita! Imi place sa fac paine de casa!
Chiar mi-ai facut pofta!
Cristina si eu am poftit la ea cu doua zile inainte de a o face 🙂