Perisoare in sos de rosii si ardei copti

de Maria Udrea
2 comentarii

Am vazut aceasta reteta de perisoare in sos de rosii pe la bucatarasii dragalasi: Gaby, la Miha, Laura, asa ca am prestat si eu ca nu stiam sa folosesc perisoarele decat in ciorba.
Eu am folosit pentru sos rosii cu ardei copti pregatite in casa, conservate pentru iarna.
Foarte bune au iesit!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru perisoare:
  • 1 kg carne amestec(porc, vita, pui)
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta oerz
  • sare
  • cimbru
  • oregano
  • piper
  • 1 L apa
  • Pentru sos:
  • 800 gr sos derosiicu ardei copti
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • boia dulce de ardei
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • patrunjel
  • marar

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Mai intai pregatim carnea pe care o trecem prin masina de tocat(la mine a fost cazul doar la cea de pui, pe cealalta am achizitionat-o direct tocata), apoi trecem si ceapa si amestecam.

Perisoare-sos-de-rosii-ardei-copti-1

Spalam bine orezul in cateva ape, il scurgem si il adaugam la amestecul de carne. Asezonam cu condimentele si formam perisoare mai maricele, aproape cat mingea de ping pong.

Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata si se patrunde orezul.

Perisoare-sos-de-rosii-ardei-copti-2

Apoi le scoatem cu o paleta direct in vasul in care le introducem la cuptor.

Pentru sos, tocam ceapa si usturoiul si le punem la calit in ulei si 1 lingura din zeama in care au fiert perisoarele.

Cand ceapa se patrunde adaugam sosul de rosiisi ardei copti si asezonam cu condimentele.

Turnam sosul peste perisoare si dam lvasul a cuptor pentru 30 minute.

Perisoare-sos-de-rosii-ardei-copti-3

Cand scoatem din cuptor perisoarele in sos de rosii si ardei copti, presaram deasupra verdeata tocata mărunt.

Foarte mult au placut baietilor mei!

Perisoare-sos-de-rosii-ardei-copti-5

[/preparare]

Rețete înrudite

2 comentarii

Paula Gafitescu 12 November 2013 - 6:38

Ce-mi place mie preparatul asta numai ca eu nu prea fac…ma sperie perisoarele insa nu stiu de ce 🙂

Răspuns
Maria Udrea 12 November 2013 - 6:51

Paula, e mult pana faci odata, ia sa incerci! :-*

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.