30
Sunt așa de bune și de efect aceste clătite aperitiv cu dovlecel și mozzarella cu șuncă presată, mai ales calde, servite cu un pahar de iaurt!
Atât de mult le place, alor mei, genul acesta de aperitive, încât le prepar în fel și fel de combinații și pot să spun că toate sunt reușite.
Am început cu această rețetă de Clătite aperitiv cu dovlecel și brânză, care a folosit drept inspiratie multora.
Apoi am făcut diverse combinații pe care sper să le transpun in retete ca prea bune au fost.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Pentru aluat:
- 1 dovlecel(500 g curățat)
- 150 g brânză de vaci
- 400 g iaurt cremos
- 3 ouă micuțe
- 1/2 legătură mărar
- 350 g făină
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- Pentru umplut:
- 150 g mozzarella
- 200 g șuncă presată
- chimen
[/ingredients]
Porții: 6
Timp de preparare: 30 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregătim compoziția pentru Clătite aperitiv cu dovlecel și mozzarella cu șuncă presată
Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoare.
Îl amestecăm cu brânza și mărarul tocat.
Batem ouăle cu un praf de sare, apoi le amestecăm cu iaurtul cremos și adăugăm amestecul peste compoziția de dovlecel și brânză.
Omogenizăm și încorporăm, treptat, făina.
Punem făină până obținem o compoziție mai groasă decât la clătitele obișnuite.
Trebuie să fie un aluat compact, bine legat.
Potrivim gustul cu sare, piper și boia de ardei, apoi lăsăm aluatul de clătite aperitiv cu dovlecel să se odihnească 10 minute, după care preparăm clătitele.
Eu le-am preparat la panini maker, pentru că imi place cum ies la acest aparat, dar se pot prepara la fel de bine și la tigaie.
Dovlecelul se poate scurge de surplusul de zeamă, dacă se dorește doar pulpa, eu îl las, de obicei, cu totul.
Asamblare Clătite aperitiv cu dovlecel și mozzarella cu șuncă presată
Umplem clătitele cu mozzarella și cîte o felie de șuncă presată, imediat ce le preparăm ca să se topească mozzarella ușor și să lipească șunca presată de foaia de clătită.
Peste mozzarella presărăm și câte puțin chimen, îi va da un gust aparte.
Le rulăm strâns pentru a le putea porționa frumos.
Pot să spun că sunt de mare efect aceste clătite aperitiv cu dovlecel, umplute cu mozzarela și șuncă presată, vi le recomand cu toată încrederea.
Sunt foarte bune, atât calde, cât și reci, dar se pot și reîncâlzi la microunde.
Mai multe retete preparate la panini maker puteti gasi si pe bucataras.ro.
[/preparare]