Prăjitura Dungată cu foi caramel și blat cu cacao, este o prăjitură cu gust dulce-acrișor, așa cum ne plac nouă deserturile.
Făcând o comparație cu prăjitura Dungată, preparată anterior nu aș putea spune care a fost mai bună, cred că le-aș clasa pe același loc.
Prăjiturile au în comun doar foile caramel, coapte pe dosul tăvii și modul de asamblare, în rest, alt blat la mijloc, alt gem, altă cremă, dar v-am spus, n-aș putea să spun care din ele a fost mai bună și nici băieții nu se pot decide.
Amândouă le-au plăcut la maxim.
Ingrediente
- Foile caramel:
- 12 linguri zahăr
- 12 linguri apă
- 8 linguri ulei
- 2 gălbenușuri
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță oțet
- făină cât cuprinde(aprox. 600 g)
- un praf sare
- 1/2 plic praf de copt
- Foaie maro:
- 8 albușuri
- 10 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 2 linguri nucă măcinată
- 2 linguri pesmet
- 1/2 plic praf de copt
- 2 lingurițe esență de cafea
- un praf sare
- Cremă cu aromă de lămâie:
- 6 gălbenușuri
- 6 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 1250 ml lapte
- 500 g mascarpone
- 3 lingurițe esență de lămâie
- În plus:
- 720 g gem de caise acrișor
- zahăr pudră pentru decor
Porții: 30
Timp de preparare: 40 minute
Dimensiuni tavă: 28/40 cm
Mod de preparare pentru prăjitura Dungată cu foi caramel și blat cu cacao
Blat cu cacao
Preparare foi caramel
Va rezulta un aluat puțin lipicios, dar care se va întinde frumos pe dosul tăvii unse cu ulei și tapetată cu făină.
Preparare cremă pentru prăjitura Dungată cu foi caramel și blat cu cacao
Omogenizăm și fierbem crema la foc mediu, amestecând continuu până clocotește de două, trei ori.
Acoperim crema cu o folie, pentru a nu prinde crustă și o dăm la rece.
Când este complet răcită, o mixăm împreună cu mascarponele, devenind astfel mai cremoasă.
Asamblare Prăjitura Dungată cu foi caramel și blat cu cacao
Acoperim prăjitura cu folie, așezăm niște greutăți pe ea și o dăm la frigider 4-5 ore, sau de pe o zi pe alta, ca să se înmoaie foile și să se poată porționa frumos.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.