Pasta de ton cu ceapa rosie si castraveciori este unul din aperitivele mele preferate.
De obicei, prepar si niste tartine pe care le umplu cu aceasta pasta, dar de data asta n-am mai apucat, s-a mancat cu paine toast.
Gasiti pe blog mai multe retete de salate aperitiv, sau paste cu ton, la sectiunea Pește.
Ingrediente
- 600 gr file de ton in ulei de masline (4 cutii)
- 1 cutie crema de branza cu smantana (ceva fin de la Delaco)
- 1 ceapa rosie, mai mare
- 1 legatura marar
- 7-8 castraveciori murati
- piper
- boia de ardei dulce
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare pentru rețeta de pasta de ton cu ceapa rosie si castraveciori
Eu prefer tonul in ulei, cel in apa mi se pare ca are un miros care nu imi place.
Desfacem conservele si rasturnam fileul de ton intr-o sita sa se scurga.
Il presam bine cu dosul unei linguri, apoi il amestecam cu crema de branza.
Tocam mararul marunt.
Tocam ceapa solzisori, cat de mici putem.
Castraveciorii ii tocam cubulete mici si ii stoarcem de zeama.
Amestecam totul si potrivim gustul cu piper, boia de ardei si zeama de lamaie.
Sa va fie de folos!
Este foarte buna, putin acrisoara!
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.