Pentru gustări delicioase de weekend, sau chiar de zi cu zi, merită preparată această rețetă de sticksuri cu cașcaval și condimente. Sticksurile sunt delicioase atât calde, cât și reci, servite simple sau cu diferite sosuri. Noi le-am servit cu un sos de roșii preparat în toamnă, special pentru rețete de paste sau pizza.
Vedeți aici rețeta de sos de roșii pentru paste și pizza.
Merită preparate pentru atunci când se anunță prieteni în vizită și stăm la o șuetă. Sunt delicioase și lângă un pahar cu bere.
Din aceeași categorie de gustări simple și rapide mai găsiți pe blog și rețeta de biscuiți cu cașcaval și bere. Biscuiții sunt copți la cuptor, însă sticksurile sunt coapte într-o formă specială, achiziționată de pe Kitchenshop.ro. Eu ador acest gen de forme de copt, am o întreagă colecție acasă: forme de vafe, de nuci, de sărățele, de cornete, etc.
Dintre rețetele de vafe de pe blog, aș aminti aici rețeta de vafe și sărățele cu jumări în aluat. Este o rețetă care poate fi preparată și la aparatul de sticksuri.
Ce conține rețeta de sticksuri cu cașcaval și condimente
Pentru aluatul de sticksuri, în afară de cașcaval și condimente am mai folosit și ouă, unt, făină, smântână și verdeață. Ca și condimente am adăugat nucșoară și chimen. Acestea sunt condimentele mele preferate în saleuri, biscuiți sărați, sau diferite aluaturi cu brânzeturi.
Aluatul de sticksuri nu are o consistență fermă, dar nici cursiv nu este. Puteți jongla aici cu cantitățile ingredientelor după cum doriți, important este să obțineți gustul care să vă satisfacă. Dacă nu dețineți aparatul de sticksuri, poate dețineți unul de vafe. Dar puteți să preparați sticksurile și la cuptor decupate cu un cutter zimțat să aibă aspect frumos.
Dacă și voi adorați rețetele preparate la astfel de aparate, găsiți pe blog mai multe rețete atât sărate cât și dulci.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de sticksuri cu cașcaval și condimente.
INGREDIENTE
- 300 gr cașcaval afumat
- 300 gr făină + extra pentru masa de lucru
- 3 ouă
- 50 gr smântână acră
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 1/4 linguriță cu sare
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriță cu nucșoară
- 1/4 linguriță cu chimen măcinat
MOD DE PREPARARE
Punem în bolul mixerului ouăle cu untul moale și smântâna și le amestecăm până la omogenizare. Adăugăm făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu și din nou omogenizăm compoziția.
Răzuim cașcavalul, iar pătrunjelul îl tocăm mărunt. Le amestecăm și le adăugăm peste compoziția din bol. Adăugăm și condimentele și amestecăm bine totul. Vom obține un aluat ușor lipicios, dar se va mai întări dacă îl punem la rece pentru 30 de minute.
Conectăm aparatul de sticksuri la sursa de curent și îl lăsăm să se încingă. Ne va avertiza ledul când acesta este încins. Între timp, modelăm din aluat foi de 2-3 mm grosime și de dimensiunile tăviței aparatului, pe o planșetă presărată cu făină. Apoi transferăm foaia în interiorul aparatului. Îl închidem și așteptăm avertizarea ledului pentru expirarea timpului de coacere.
Pentru prima rundă este utilă avertizarea ledului, apoi nu mai ținem cont de acesta pentru că timpul de coacere se va scurta. Verificăm ridicând capacul aparatului pentru a nu se arde sticksurile.
Nouă ne-au plăcut tare mult, sper să vă inspire și pe voi rețeta.
2 comentarii
Buna ziua,
Delicioase sticksurile, multumim pentru reteta!
Imi puteti spune de unde ati achizitionat aparatul de copt? Sau daca stiti unde as putea sa il gasesc? Am cautat peste tot si nici urma de el😬
Multumesc
Bună!
Mă bucur că vă plac sticksurile. Eu am scris în rețetă de unde am achiziționat aparatul…..de la Kitchenshop.ro
Aici îl găsiți: https://www.kitchenshop.ro/aparat-pentru-vafe-fries-1000w-tristar