18
Este o rețetă rapidă de fasole bătută cu sos de roșii și ceapă caramelizată, folosind mult îndrăgitele conserve Sun Food.
Trăim vremuri în care timpul nu ne mai este prieten bun și tot mai multă lume apelează la conserve pentru a-și prepara rapid hrana de zi cu zi.
Eu de când am descoperit conservele Sun Food, apelez cu mare încredere la ele, atunci când timpul nu-mi permite să supraveghez o mâncare anevoioasă.
Ingrediente
- 2 conserve de fasole albă Sun Food( 2 x 400 g)
- 1 conservă de roșii cuburi Sun Food
- 2 cepe
- 1 căpățână de usturoi
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță oțet balsamic
- sare
- piper
- ulei de măsline
- 1 foaie dafin
- cimbru uscat
- frunze proaspete de busuioc
- pătrunjel verde
Porții: 4
Timp de preparare: 30 minute
Mod de preparare pentru rețeta de fasole bătută cu sos de roșii și ceapă caramelizată
Curățăm ceapa și o tocăm solzișori
Curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoare.
Desfacem conservele de fasole și punem conținutul lor, într-o oală, la foc mediu.
Spălăm frunzele de busuioc și le rupem mărunt.
Spălăm pătrunjelul și îl lăsăm la scurs.
Preparare sos de roșii cu ceapă caramelizată
Punem 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie la încins și călim ceapa tocată, amestecând-o periodic să nu se ardă.
Când este ușor pătrunsă și rumenită, adăugăm zahărul și amestecăm intens, să se caramelizeze uniform.
După topirea zahărului adăugăm oțetul și din nou amestecăm.
Adăugăm apoi frunze de busuioc și 2 căței de usturoi răzuiți, amestecăm și adăugăm roșiile.
Lăsăm sosul de roșii să fiarbă la foc mic, adăugând și puțină apă, iar când se reduce, îl asezonăm, după gust, cu sare, piper și cimbru.
Peste fasolea care fierbe, adăugăm o foaie de dafin și puțin cimbru.
Nu o lăsăm să fiarbă foarte mult, pentru că este deja fiartă, doar atât cât să se întrepătrundă aromele ingredientelor adăugate.
Lăsăm, apoi, fasolea să se tempereze ușor și o trecem prin blender împreună cu restul de usturoi răzuit.
O frecăm, apoi cu 1-2 linguri de ulei și îi asezonăm gustul cu sare și piper.
Servim delicioasa fasole bătută cu sos de roșii și ceapă caramelizată, rece, cu pâine prăjită și, de ce nu, cu murături.
Este foarte bună, mai ales într-o zi de post!