De ceva timp tot rasfoiesc retetele Simonei Callas, care sunt mai speciale, iesite din clasicul obisnuit si foarte, foarte frumos prezentate. Am preparat aceasta reteta de Cupcakes cu visine si dulceata de trandafiri, pornind de la una din rețetele ei.
Am incercat sa gasesc ceva mai usor, asa ca pentru mine, ca nu am rabdare sa ornez si sa dichisesc si m-am oprit la aceste minunate briose in hainute roz.
Reteta originala este altfel, o puteti gasi AICI, eu tin sa precizez ca m-am abatut putin de la cantitatile si ingredientele retetei.
Multumesc, Simona, pentru asa reteta minunata pe care cu siguranta o voi repeta!
- Cupcakes cu visine si dulceata de trandafiri
Dulceata de trandafiri a adaugat-o in crema si pentru gust, dar si pentru culoare. Am mai prepara anterior un delicios tort cu aromă intensa de trandafiri. Mare succes a avut si de atunci am inclus dulceata de trandafiri în multe retete de prajituri si torturi.
Si inspirandu-ma de la acel tort am preparat si o minunata prajitura cu spuma de trandafiri si crema de lamaie.
Gasiti pe blog mai multe retete de deserturi cu dulceata de trandafiri de unde va puteti inspira.
Briosele cu dulceata de trandafiri si visine merg preparate si daruite drept martisor, de 1 Martie, sau de 8 Martie. Insa merg preparate si de Valentine’s Day si de Dragobete.

Reteta Cupcakes cu visine si dulceata de trandafiri – Ingrediente
- Pentru cupcakes:
- 250 gr faina alba
- 150 gr zahar
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 2 oua(mai micute)
- coaja rasa de la o lamaie
- visine din compot(cate 3/briosa)
- 1 plic praf de copt
- 1 varf cutit sare
- Pentru crema:
- 200 ml frisca lichida
- 100 gr ciocolata alba
- 2 linguri dulceata de trandafir
Mod de preparare
Preparare cupcakes
Mixam energic ouale cu zaharul pana devin spumoase, apoi adaugam pe rand, uleiul, laptele, coaja rasa de lamaie, iar la final, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Vom obtine un aluat cam de textura celui de chec, sau mai bine zis, ceva mai gros decat cel de clatite.
Cu acest aluat vom umple 3/4 din capacitatea formelor de briose.
Dam formele la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau pana trec testul scobitorii.
Lasam briosele sa se raceasca.
Preparare crema pentru Cupcakes cu visine si dulceata de trandafiri
Rupem ciocolata in bucati si o adaugam intr-un vas, impreuna cu frisca lichida.
Punem vasul pe foc si amestecam in el pana cand se topeste ciocolata si se omogenizeaza cu frisca. Dam vasul la rece, mai intai pe balcon sau in camara, apoi il introducem in frigider pentru aproximativ o ora.
Dupa scurgerea acestui timp, scoatem vasul din frigider si mixam compozitia, folosind treapta superioara a mixerului, pana obtinem o crema spumoasa.
Adaugam dulceata de trandafiri si omogenizam bine crema, apoi, cu ajutorul unui posh, ornam briosele sub forma de trandafiri.
Eu nu am avut colorant si de aceea am recurs la dulceata de trandafiri care imi place in mod deosebit, mai ales ca pe alocuri se vad si petalele prin crema.
Am exclus si untul din crema, pentru ca nu ne plac in mod deosebit cremele cu gust intens de unt.
Insa aceasta reteta de cupcakes a fost fix pe placul consumatorilor, dar nu fara a reprosa ca au fost putine. :)))
6 comentarii
Superbe sunt, superbe! Si crema are o culoare divina, si e naturala, brava! Eu am pus unt in crema pentru aveam nevoie sa stea batz, din motice de design 🙂 Dar sigur ca se poate si fara. iar cu dulceata, yamy, e nebunie curata 🙂 Ma bucur mult ca ai ales aceste cupcakes. Iti multumesc mult si te felicit, esti o artista in bucatarie! <3
Multumesc, Simona, pentru aprecieri! <3 Ma bucur ca iti place cum mi-au iesit trandafirii, mie imi plac mult si tare mult mi-a placut reteta! Multumesc pentru inspiratie! <3 Dulceata din pacate nu-i facuta in casa, e cumparata, dar tare buna a fost! Sper sa fac eu vara asta dulceata de trandafiri.
Ce frumos au iesit si ce babane au crescut! Apelez si eu la reteta, foarte faine! Muah!
PS. Mergea si un ceai 😛 :))))
Daaa, tare fain au crescut, trebuia sa pun mai putina compozitie in forme si asa ar fi iesit mai multe :))))) Sa stii ca am avut si ceai, dar nu l-am pozat :)))))
Au iesit cu adevarat minunate! Atat de dragute si delicate! Te pup!
Multumesc, Paula! Putin tremurat decorul din cauza petalelor de trandafiri din dulceata 🙂 Pupici!