Deserturile fără coacere sunt preferatele noastre, mai ales vara, iar de data aceasta am preparat o rețetă de desert rapid cu ciocolată și zmeură. Este un desert ce conține puține ingrediente. Este delicios și foarte consistent, datorită cremei de ciocolată cu lapte condensat.
Zmeura adăugată în crema de ciocolată a înnobilat atât gustul desertului cât și aspectul.
Crema de ciocolată de la acest desert am mai preparat-o și la rețeta de mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată. Este densă și foarte gustoasă și oferă consistență desertului. O porție de desert cu o astfel de cremă este suficientă pentru a-ți satisface pofta de dulce.
Și mai găsiți pe blog o rețetă și mai simplă de desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată. Însă crema de ciocolată este preparată în alt mod, iar pișcoturile sunt în două culori.
Și dacă vă place combinația de ciocolată cu zmeură, vă mai recomand rețetă de tartă cu ciocolată și zmeură, de pe blogul prietenei mele Laura – laurasweets.ro.
Cum se prepară rețeta de desert rapid cu ciocolată și zmeură
Despre crema de ciocolată pe care am folosit-o la acest desert am povestit mai sus. Este o cremă doar din ciocolată amăruie și lapte condensat, amestecată cu zmeură proaspătă.
Pișcoturile le-am însiropat în lapte, iar pentru un plus de culoare și savoare, am amestecat și puțină zmeură cu lapte condensat. A ieșit un desert foarte gustos care a dispărut rapid de pe platou.
Dacă sunteți în căutare de rețete rapide și simple de deserturi, găsiți pe blog o secțiune destinată acestora ”Dulciuri diverse”.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de desert rapid cu ciocolată și zmeură.
INGREDIENTE
- 18 pișcoturi Savoiardi
- 200 ml lapte dulce.
- Pentru crema de ciocolată:
- 400 gr lapte condensat
- 300 gr ciocolată amăruie(74% cacao)
- 150 gr zmeură
- 50 gr mascarpone
- Pentru crema de zmeură cu lapte condensat:
- 150 gr zmeură
- 75 gr lapte condensat
- 50 gr mascarpone
- 1 praf de sare
- câteva bucăți de zmeură pentru decor
MOD DE PREPARARE
Începem cu pregătirea unei tăvi mai mici de chec în care așezăm folie alimentară.
Apoi preparăm crema de ciocolată. Rupem ciocolata în bucăți și o punem la topit în laptele condensat, încălzit, dar fără a atinge punctul de fierbere. Amestecăm continuu până la omogenizarea cremei. O lăsăm să se tempereze și dăm deoparte din ea 3 linguri pentru decor. Restul de cremă o amestecăm ușor cu zmeura. Iar pe cea pentru decor o amestecăm cu mascarponele.
Trecem pișcoturile prin lapte pentru o fracțiune de secundă și așezăm jumătate din ele la baza tăvii. Apoi întindem peste ele crema de ciocolată cu lapte condensat și zmeură. Deasupra așezăm și celelalte pișcoturi trecute prin lapte.
Punem deliciosul desert cu ciocolată și zmeură la rece pentru o oră. Apoi îl răsturnăm pe platou.
Pregătim crema de zmeură cu lapte condensat și mascarpone amestecând toate ingredientele într-un bol, cu mixerul.
Apoi decorăm desertul cu crema de ciocolată, cu crema de zmeură și lapte condensat și cu zmeura proaspătă.
Îl porționăm și îl servim cu poftă alături de cei dragi.