Mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată

de Maria Udrea
0 comentarii
Mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată

Au avut mare trecere la băieții mei, aceste mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată.

Mai ales pentru că le-am aromat cu esență de mentă, iar aluatul minitartelor este unul foarte fraged.

Am văzut acest gen de desert cu ciocolată amăruie și lapte condensat, cu ceva timp în urmă, pe blogul lui Adi Hădean.

Iar acum, l-am preparat și eu și am umplut niște minitarte cu el, pentru că am descoperit delatte.ro, prin intermediul Găbiței de la Papa bun, care  m-a provocat să testez câteva din produsele lor și pe care, deja le ador.

Cojile mini tartelor le-am copt pe flacăra de la aragaz, cu ajutorul unei forme speciale, dar se pot coace și în cuptor, în formele speciale, sau în cele de brioșe,  dacă nu dispuneți de acea formă specială.

Vedeți aici și rețeta de aluat fraged pentru mini tarte sărate.

Iar mai jos puteți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată.

Mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată

Mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată

Printează
Porții: 70 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.7/5
( 7 vot(uri) )

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 250 g unt(65%)
  • 50 g untură de porc solidă
  • 100 g iaurt
  • 100 g zahăr cu aromă de vanilie
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf sare
  • 650 g făină de țară
  • Pentru cremă:
  • 410 g lapte condensat
  • 300 g ciocolată amăruie(74% cacao)
  • 1 linguriță esență de mentă
  • fulgi de migdale pentru decor

 

Porții: 70

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată

Preparăm aluatul pentru crustele de mini tarte.
Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am dizolvat bicarbonatul.
Trebuie să vă spun că mi-am aromatizat zahărul, punând boabele de la două păstăi de vanilie într-un recipient cu capac, în care am pus 1 kg de zahăr măcinat(pudră) și lăsându-le acolo câteva zile.
Am văzut procedeul acesta la Adina Ciocălău, pe  Carte de Rețete și chiar mi-a plăcut.
Deci, amestecăm bine ingredientele de mai sus. Apoi adăugăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt.
Adăugăm făină în aluat, până când acesta nu se va mai lipi de mâini frământându-l.
Acoperim aluatul și îl dăm la frigider cel puțin 30 de minute. Apoi îl împărțim în biluțe mici, pe care le așezăm pe rând, în formele de mini tarte, ale formei de copt, încinsă în prealabil.
La primele mini tarte, ungem formele cu puțin ulei. Pe urmă nu va mai fi cazul, pentru că aluatul nu se va mai lipi de formă, pe măsură ce aceasta se încinge din ce în ce mai mult.
Biluțele nu trebuie să umple mai mult de 2/3 din formă, ca să nu dea pe dinafară când sunt presate.
Ne vom da seama pe parcurs, cam cât aluat încape în formele de mini tarte.
Coacem mini tartele, punând forma pe flacără la intensitate medie spre mare. O întoarcem de pe o parte pe cealaltă, până când acestea se rumenesc atât la exterior, cât și la interior.
Mie mi-au ieșit 70 de mini tarte. Am umplut doar 30 cu crema de lapte condensat și ciocolată, restul le voi păstra în pungă de hârtie, în cămară și le voi umple altădată cu o altfel de cremă.

Preparare cremă de lapte condensat și ciocolată

Rupem ciocolata în bucăți mai mici și o punem într-un vas cu pereți dubli.
Peste ciocolată, adăugăm laptele condensat și punem vasul pe foc de intensitate mică spre medie. Amestecăm continuu ingredientele, până când ciocolata se topește și se omogenizează compoziția.
Înainte de a ridica vasul de pe foc, adăugăm și esența de mentă.
Cu ajutorul unui posh, umplem aceste minitarte cu crema de lapte condensat și ciocolată, cât încă este caldă și le decorăm cu fulgi de migdale.
Le dăm la rece până în momentul servirii.
Eu pun delicioasele mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată în cutii de plastic, cu capac și le păstrez la figider.
Vă recomand cu drag, atât rețeta de mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată, cât și laptele condensat de la delatte.ro, care mie personal mi se pare foarte bun, atât calitativ cât și la preț!
Să vă fie de folos!
Multtzu, Gaby, pentru așa provocare dulce! <3

Vedeți aici și

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.