Au avut mare trecere la băieții mei, aceste mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată.
Mai ales pentru că le-am aromat cu esență de mentă, iar aluatul minitartelor este unul foarte fraged.
Am văzut acest gen de desert cu ciocolată amăruie și lapte condensat, cu ceva timp în urmă, pe blogul lui Adi Hădean.
Iar acum, l-am preparat și eu și am umplut niște minitarte cu el, pentru că am descoperit delatte.ro, prin intermediul Găbiței de la Papa bun, care m-a provocat să testez câteva din produsele lor și pe care, deja le ador.
Cojile mini tartelor le-am copt pe flacăra de la aragaz, cu ajutorul unei forme speciale, dar se pot coace și în cuptor, în formele speciale, sau în cele de brioșe, dacă nu dispuneți de acea formă specială.
Vedeți aici și rețeta de aluat fraged pentru mini tarte sărate.
Iar mai jos puteți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată.

Ingrediente
- Pentru aluat:
- 1 ou
- 250 g unt(65%)
- 50 g untură de porc solidă
- 100 g iaurt
- 100 g zahăr cu aromă de vanilie
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- un praf sare
- 650 g făină de țară
- Pentru cremă:
- 410 g lapte condensat
- 300 g ciocolată amăruie(74% cacao)
- 1 linguriță esență de mentă
- fulgi de migdale pentru decor
Porții: 70
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată
Preparare cremă de lapte condensat și ciocolată
Vedeți aici și