31
Fasole verde cu ghebe si usturoi, un delicios preparat ce poate fi consumat ca si salata, intr-un meniu de post, sau chiar ca o garnitura la diverse fripturi.
Ingrediente
- Pentru 4 portii:
- 500 gr fasole verde
- 500 gr ghebe
- 1 ceapa rosie
- 1 capatana usturoi
- 120 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingura supa de legume sau apa
- 1/4 lingurita otet balsamic
- Sare
- Piper
- 1 legatura marar verde
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
Păstăile de fasole ne plac foarte mult, atât proaspete cât și congelate, mai ales pentru că le putem pregăti în multe moduri. Însă cu usturoi sunt preferatele noastre.
Cum pregatim reteta Fasole verde cu ghebe si usturoi
Fasolea verde, curatata de capete si spalata, se pune la fiert in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin, pana se patrunde bine(20 de minute)
Daca avem fasole verde la congelator, se va pune la fiert direct congelata in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin si se va lasa aproximativ 10 minute, intrucat este deja prefiarta.
Dupa ce s-a fiert fasolea, se scurge de apa si se amesteca cu marar tocat fin.
Ghebele se curata bine de impuritati si se spala in cateva ape, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare, in acelas timp cu fasolea verde.
Se lasa la fiert 20-30 de minute, dupa caz, pana cand se vor inmuia bine.
Daca avem fasole verde la congelator, se va pune la fiert direct congelata in apa rece cu putina sare si 2 foi de dafin si se va lasa aproximativ 10 minute, intrucat este deja prefiarta.
Dupa ce s-a fiert fasolea, se scurge de apa si se amesteca cu marar tocat fin.
Ghebele se curata bine de impuritati si se spala in cateva ape, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare, in acelas timp cu fasolea verde.
Se lasa la fiert 20-30 de minute, dupa caz, pana cand se vor inmuia bine.
Se pune uleiul la incins intr-un vas incapator, o tigaie antiaderenta si se calesc in el ghebele si ceapa rosie tocata solzisori.
Cat timp fierb ingredientele, ne ocupam de usturoi.
Se curata usturoiul si se paseaza ca pentru mujdei cu putina sare, apoi se freaca cu uleiul de masline, se adauga piper dupa gust si se stinge cu putin otet balsamic si supa sau apa.
Pe un platou, se aseaza fasolea verde, scursa bine si amestecata cu mararul verde, apoi se pun peste ea ghebele si usturoiul.
Este minunata aceasta combinatie de Fasole verde cu ghebe si usturoi!
Cat timp fierb ingredientele, ne ocupam de usturoi.
Se curata usturoiul si se paseaza ca pentru mujdei cu putina sare, apoi se freaca cu uleiul de masline, se adauga piper dupa gust si se stinge cu putin otet balsamic si supa sau apa.
Pe un platou, se aseaza fasolea verde, scursa bine si amestecata cu mararul verde, apoi se pun peste ea ghebele si usturoiul.
Este minunata aceasta combinatie de Fasole verde cu ghebe si usturoi!
[/preparare]
8 comentarii
Delicios preparat, minunat prezentat, brava! Il pun pe lista pentru executat cat de curand, pentru ca ador fasolea cu usturoi, dar si ciupercile de orice soi 🙂
Multumesc frumos, Simona, pentru aprecierile tale! Esti intotdeauna draguta, te pup!
cum sa fac, cum sa fac, sa nu te supar, dar e doar o opinie care tine de preferinte personale 🙂 mie imi placea mai mult cum arata blogul tau pana mai acu o saptamana, acuma s a schimbat aspectul, prrezentarea, dar inainte era mai original as zice unic fata de alte bloguri culinare.In rest desigur ca n am nimic de comentat,apreciez la fel in continuare munca ta, retetele, draga mea mericel!
cozia
Cozia, ma bucur ca ti-ai spus parerea, nu-i nici o suparare, dimpotriva, chiar iti multumesc!
Tot incerc sa-mi gasesc template-ul potrivit pentru blog si imi doresc ceva simplu si usor accesibil.
De aceea l-am ales pe acesta, dar pot oricand sa trec la formatul vechi, ca este salvat 🙂
🙂
weekend placut!
cozia
Multumesc, asemenea! 🙂
Imi plac amandoua, asa nu refuz sa incerc aceasta combinatie! Le-ai aranjat frumos!
Cristina si mie imi plac mult amandoua. 🙂 Multumesc de vizita si apreciere!