Vol au vent umplute cu crema de branza sunt niste cosulete de foietaj, perfecte pentru a fi servite ca aperitive, la mesele festive.
Aerate si usoare ca o adiere de vant, se pot umple cu diverse creme aperitiv.
Eu am ales de data aceasta o crema de branza, unde am combinat 3 tipuri de branza.
Am adaugat ceapa rosie si ardei, dar se pot adauga dupa gustul fiecaruia, alte ingrediente.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 1/2 pachet aluat de foietaj(1 foaie)
- 1 galbenus de ou
- 1 lingurita lapte
- chimen
- Pentru umplutura
- 1 cutie crema de branza cu verdeata de la Delaco
- 50 gr branza telemea mixta, mai putin sarata
- 50 gr branza de burduf
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa rosie
- frunze de patrunjel
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Preparare cosulete
La jumatate din cerculete decupam interiorul cu un alt pahar cu diametrul mai mic.
Ungem cerculetele intregi de aluat cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.
Peste cerculetele intregi, asezam cerculetele decupate, cele cu gaura si le presam usor, apoi le ungem sip e ele cu galbenus.
Le asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt, sau in forme de briose captusite cu hartie si presaram peste ele chimen.
Asezam in alta tava si decupajele de aluat, sunt bune si ele de rontait si daca ne mai ramane galbenus de ou le ungem sip e acestea si presaram chimen(mie nu mi-a mai ramas).
Dam tava la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.
Vor iesi niste cilindri de aluat goi in interior, tocmai buni de umplut cu diverse compozitii.
Preparare crema pentru Vol au vent umplute cu crema de branza
Tocam ceapa solzisori, iar ardeiul in cubulete.
Se pot toca la robot, dar mie imi place sa fie mai mari, sa se simta la rontait.
Amestecam crema de branza cu branza de burduf si telemeaua, apoi adaugam ardeiul si ceapa si omogenizam.
Cu acest amestec umplem formele de foietaj si le ornam cu patrunjel verde, feliute de ceapa si ardei.
Vol au vent umplute cu crema de branza, sunt foarte bune si aspectuoase ca aperitive, atunci cand se anunta musafiri, sau cand vrem sa stam la o sueta cu familia.
[/preparare]
7 comentarii
Sunt delicioase si le-ai prezentat foarte frumos, ca de obicei :X
Multumesc, Simona, pentru aprecierile tale! >:D< :X
Arata grozav!!!Yumyy
Multumesc!
Yummmi, mi-am adus furculita si ma asez la masa 🙂 Arata excelent! 😛
Pupici, Danutza!
Foarte bine arata! Prezentarea este deosebita! Felicitari!