Vol au vent umplute cu crema de branza

de Maria Udrea
7 comentarii
Vol au vent umplute cu crema de branza

Vol au vent umplute cu crema de branza sunt niste cosulete de foietaj, perfecte pentru a fi servite ca aperitive, la mesele festive.

Aerate si usoare ca o adiere de vant, se pot umple cu diverse creme aperitiv.
Eu am ales de data aceasta o crema de branza, unde am combinat 3 tipuri de branza.

Am adaugat ceapa rosie si ardei, dar se pot adauga dupa gustul fiecaruia, alte ingrediente.

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1/2 pachet aluat de foietaj(1 foaie)
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita lapte
  • chimen
  • Pentru umplutura
  • 1 cutie crema de branza cu verdeata de la Delaco
  • 50 gr branza telemea mixta, mai putin sarata
  • 50 gr branza de burduf
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • frunze de patrunjel

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparare cosulete

Intindem usor aluatul de foietaj si cu ajutorul unui pahar decupam cerculete.
La jumatate din cerculete decupam interiorul cu un alt pahar cu diametrul mai mic.
Ungem cerculetele intregi de aluat cu galbenus de ou diluat cu putin lapte.
Peste cerculetele intregi, asezam cerculetele decupate, cele cu gaura si le presam usor, apoi le ungem sip e ele cu galbenus.
Le asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt, sau in forme de briose captusite cu hartie si presaram peste ele chimen.
Asezam in alta tava si decupajele de aluat, sunt bune si ele de rontait si daca ne mai ramane galbenus de ou le ungem sip e acestea si presaram chimen(mie nu mi-a mai ramas).
Dam tava la cuptor pentru 25 minute la 180 de grade.
Vor iesi niste cilindri de aluat goi in interior, tocmai buni de umplut cu diverse compozitii.

Preparare crema pentru  Vol au vent umplute cu crema de branza

Tocam ceapa solzisori, iar ardeiul in cubulete.
Se pot toca la robot, dar mie imi place sa fie mai mari, sa se simta la rontait.
Amestecam crema de branza cu branza de burduf si telemeaua, apoi adaugam ardeiul si ceapa si omogenizam.
Cu acest amestec umplem formele de foietaj si le ornam cu patrunjel verde, feliute de ceapa si ardei.
Vol au vent umplute cu crema de branza, sunt foarte bune si aspectuoase ca aperitive, atunci cand se anunta musafiri, sau cand vrem sa stam la o sueta cu familia.

[/preparare]

Vol-au-vent-crema-branza-1 Vol-au-vent-crema-branza-2 Vol-au-vent-crema-branza-3 Vol-au-vent-crema-branza-4 Vol-au-vent-crema-branza-5 Vol-au-vent-crema-branza-8 Vol-au-vent-crema-branza-7

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

7 comentarii

simonacallas 14 November 2014 - 20:06

Sunt delicioase si le-ai prezentat foarte frumos, ca de obicei :X

Răspuns
Maria Udrea 15 November 2014 - 4:25

Multumesc, Simona, pentru aprecierile tale! >:D< :X

Răspuns
Haplea 16 November 2014 - 20:32

Arata grozav!!!Yumyy

Răspuns
Maria Udrea 17 November 2014 - 4:48

Multumesc!

Răspuns
Danutza 17 November 2014 - 13:56

Yummmi, mi-am adus furculita si ma asez la masa 🙂 Arata excelent! 😛

Răspuns
Maria Udrea 17 November 2014 - 19:35

Pupici, Danutza!

Răspuns
Anonim 18 November 2014 - 6:38

Foarte bine arata! Prezentarea este deosebita! Felicitari!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.