Frigănele din pâine cu ceafă de porc și cașcaval

de Maria Udrea
0 comentarii
Frigănele din pâine cu ceafă de porc și cașcaval

Pentru pachetele de mâine am pregătit aceste minunate Frigănele din pâine cu ceafă de porc și cașcaval.

De curând, a poposit în bucătăria mea, minunata friteuză cu aer cald iar primele preparate testate la ea, sunt aceste frigănele pentru pachețele.

Preparate fără grăsime și într-un timp scurt, sunt chiar delicioase și mult mai sănătoase.

Este minunată această friteuză! Se poate folosi pentru prăjirea, dezghețarea, sau încălzirea alimentelor și, cel mai important, este că nu necesită grăsime pentru prăjire. Abia aștept să prepar delicioșii cartofi pai, doar cu condimente, fără ulei!

Iar aceste frigănele au ieșit crocante și delicioase, dar și aspectuoase.

Am mai pregătit anterior rețete asemănătoare, precum rețeta Frigănele cu felii de pâine toast și cabanos, la tigaie, în ulei încins, sau rețeta Frigănele Sandwich la panini maker.

Mai puteți încerca și rețeta de frigănele din pâine toast și cârnăciori.

Iar mai jos puteți urmări lista de ingrediente și pașii de urmat pentru prepararea frigănelelor din pâine cu ceafă de porc și cașcaval.

Ingrediente

  • 6 felii de pâine toast cu secară
  • 100 g ceafă crud-uscată, feliată
  • 100 g cașcaval gouda
  • 2 ouă
  • 1  lingură muștar
  • 75 g pesmet panko
  • piper

Mod de preparare frigănele din pâine cu ceafă de porc și cașcaval

Mai întâi amestecăm bine ouăle cu muștarul și  un praf de piper până rezultă o compoziție omogenă.
Nu este nevoie să adăugăm și sare, deoarece toate celelalte ingrediente sunt sărate, inclusiv muștarul.
Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întindem, pe rând, feliile de pâine. Îndepărtăm coaja de deasupra, care de obicei este mai arsă.
Tăiem cașcavalul în batoane de 1 – 1,5 cm grosime și de lungimea laturilor feliei de pâine.
Așezăm pe câte o felie de pâine, 2 felii subțiri de ceafă crud-uscată, iar la un capăt, așezăm batonul de cașcaval.
Rulăm strâns, pornind de la capătul cu batonul de cașcaval și presăm ușor pâinea, să se uniformizeze ruloul.
Trecem rulourile, mai întâi prin amestecul de ouă cu muștar, apoi prin pesmet și le așezăm în coșulețul friteuzei.
Introducem coșulețul înapoi, la locul lui și conectăm friteuza la sursa de curent.
Selectăm programul Manual, care este presetat la temperatura de 180 de grade, pentru 15 minute. Îl lăsăm așa, cu toate că ne putem seta timpul și temperatura în funcție de preparate.
Pornim friteuza și așteptăm cuminți expirarea timpului, pentru a ne delecta cu delicioasele frigănele din pâine cu ceafă de porc și cașcaval.
După expirarea timpului, ventilatorul friteuzei va mai continua să funcționeze aproximativ 20 de secunde, apoi friteuza se va opri automat.
Scoatem cu grijă coșulețul din aparat și îl transferăm pe un grătar, sau o suprafață rezistentă la temperaturi mari. Apoi scoatem preparatele din coșuleț, îl lăsăm să se răcească și îl curățăm de reziduurile alimentare, firimituri în cazul meu și puțin cașcaval topit.
Servim delicioasele Frigănele din pâine cu ceafă de porc și cașcaval, cu ketchup, sau cu legume proaspete.
De mare utilitate este această friteuză cu aer cald, ne îndeamnă la o viață mai sănătoasă!
Frigănele din pâine cu ceafă de porc și cașcavalFrigănele din pâine cu ceafă de porc și cașcaval alături de friteuză

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.